Go Back

Jagodni mafini

Čas priprave 30 minutes
čas kuhanja 40 minutes
celotni čas priprave 1 hour 10 minutes
Št. obrokov 12
Mafini z rikoto, limono in jagodami.

Oprema

  • pekač za mafine
  • papirčki za mafine

Sestavine

  • 3 x jajca
  • 110 g sladkorja
  • 250 g rikote
  • sok polovice limone
  • lupinica limone
  • 115 g stopljenega masla
  • 1 x pecilni prašek
  • 240 g moke
  • 1/2 žličke soli
  • 200 g jagod
  • 1 žlica jagodne marmelade ((opcijsko))

Navodila 

  • Pečico segrejemo na 180°C.
  • V skledi zmešamo suhe sestavine - moko, pecilni prašek in sol.
  • Jajca stepemo s sladkorjem.
  • Dodamo limonin sok in lupinico. Nato primešamo rikoto in maslo.
  • Z lopatico ali mešalnikom vmešamo suhe sestavine.
  • Na koncu v maso primešamo še sveže jagode in marmelado.
  • V pekač za mafine naložimo papirčke in jih napolnimo z maso. Pečemo okvirno 40 minut.