Mafini z rikoto, limono in jagodami.
pekač za mafine
papirčki za mafine
- 3 x jajca
- 110 g sladkorja
- 250 g rikote
- sok polovice limone
- lupinica limone
- 115 g stopljenega masla
- 1 x pecilni prašek
- 240 g moke
- 1/2 žličke soli
- 200 g jagod
- 1 žlica jagodne marmelade ((opcijsko))
Pečico segrejemo na 180°C.
V skledi zmešamo suhe sestavine - moko, pecilni prašek in sol.
Jajca stepemo s sladkorjem.
Dodamo limonin sok in lupinico. Nato primešamo rikoto in maslo.
Z lopatico ali mešalnikom vmešamo suhe sestavine.
Na koncu v maso primešamo še sveže jagode in marmelado.
V pekač za mafine naložimo papirčke in jih napolnimo z maso. Pečemo okvirno 40 minut.