Nazaj

Ravioli s špinačo in rikoto

Čas priprave 10 minut
čas kuhanja 20 minut
celotni čas priprave 30 minut
Št. obrokov 2
Mlinotestovi ravioli v masleni omaki z dodatkom piščanca.

Sestavine

Sestavine

  • 300 g piščančjih stegen (prsi)
  • 50 g masla
  • 2 pesti sveže špinače
  • 1 paket Mlinotestovih Divita raviolov s špinačo in rikoto
  • olivno olje, origano, bazilika, sol, poper
  • parmezan

Navodila 

Priprava

  • Piščanca narežemo na koščke in ga začinimo z origanom, baziliko in soljo. 
  • Na štedilnik pristavimo ponev in segrejemo olivno olje. Popražimo piščanca, ko je pečen ga preložimo na krožnik
  • V isto ponev dodamo maslo in ga na srednji temperaturi stopimo. Maslo se bo začelo peniti, zato zmanjšamo temperaturo in ga večkrat premešamo. Pripravljeno je, ko dobi rjavo barvo in vonj po oreščkih.  
  • Začinimo s soljo in poprom.
  • Medtem, ko pripravljamo omako, zavremo vodo. Raviole skuhamo v skladu z navodili. Stresemo jih v vrelo vodo in kuhamo dve minuti.
  • V masleno omako vrnemo piščanca, raviole in svežo špinačo. 
  • Premešamo, da špinača ovene in po želji primešamo še nariban parmezan.