
Ravioli s špinačo in rikoto
Ravioli s špinačo in rikoto odeti v oreščkasto masleno omako, kateri je dodan popečen piščanec in sveža špinača. Če je le priložnost, dodajmo svoji hrani še esktra svežo zeleno zelenjavo. Tako, da se špinača skriva v raviolih in tudi v naši omaki.
Zimski čas je več kot primeren čas za tolažilno hrano in krožnik poln okusne paste, je vsekakor tisti, ki bo pogrel naše telo in dušo po napornem dnevu. In prihranil kar nekaj časa v kuhinji. Najboljša izbira, ko potrebujemo kosilo/večerjo v 30 minutah.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine za 2 osebi:
- 300g piščančjih stegen ali prsi
- začimbe: origano, bazilika, sol, poper
- olivno olje
- 50g masla
- svežo špinačo
- Mlinoteste Divita ravioli s špinačo in rikoto
- parmezan
Priprava:
Piščanca narežemo na koščke in ga začinimo z origanom, baziliko in soljo. Na štedilnik pristavimo ponev in segrejemo olivno olje. Popražimo piščanca, ko je pečen ga preložimo na krožnik. V isto ponev dodamo maslo in ga na srednji temperaturi stopimo. Maslo se bo začelo peniti, zato zmanjšamo temperaturo in ga večkrat premešamo. Pripravljeno je, ko dobi rjavo barvo in vonj po oreščkih. Začinimo s soljo in maslom. Omaki lahko primešamo še nekaj vode, v kateri so se kuhali ravioli. Zapomnite si, da je ta voda zelo dragocena. 🙂
Medtem, ko pripravljamo omako, zavremo vodo. Raviole skuhamo v skladu z navodili. Stresemo jih v vrelo vodo in kuhamo dve minuti.
V masleno omako vrnemo piščanca, raviole in svežo špinačo. Premešamo, da špinača ovene in po želji primešamo še nariban parmezan. Pred serviranjem lahko krožniku dodamo še ocvrto šalotko ali orehe.