Ravioli s špinačo in rikoto odeti v oreščkasto masleno omako, kateri je dodan popečen piščanec in sveža špinača. Če je le priložnost, dodajmo svoji hrani še esktra svežo zeleno zelenjavo. Tako, da se špinača skriva v raviolih in tudi v naši omaki.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Zimski čas je več kot primeren čas za tolažilno hrano in krožnik poln okusne paste, je vsekakor tisti, ki bo pogrel naše telo in dušo po napornem dnevu. In prihranil kar nekaj časa v kuhinji. Najboljša izbira, ko potrebujemo kosilo/večerjo v 30 minutah.

Ravioli s špinačo in rikoto

Čas priprave 10 minut
čas kuhanja 20 minut
celotni čas priprave 30 minut
Št. obrokov 2
Mlinotestovi ravioli v masleni omaki z dodatkom piščanca.

Sestavine

Sestavine

  • 300 g piščančjih stegen (prsi)
  • 50 g masla
  • 2 pesti sveže špinače
  • 1 paket Mlinotestovih Divita raviolov s špinačo in rikoto
  • olivno olje, origano, bazilika, sol, poper
  • parmezan

Navodila 

Priprava

  • Piščanca narežemo na koščke in ga začinimo z origanom, baziliko in soljo. 
  • Na štedilnik pristavimo ponev in segrejemo olivno olje. Popražimo piščanca, ko je pečen ga preložimo na krožnik
  • V isto ponev dodamo maslo in ga na srednji temperaturi stopimo. Maslo se bo začelo peniti, zato zmanjšamo temperaturo in ga večkrat premešamo. Pripravljeno je, ko dobi rjavo barvo in vonj po oreščkih.  
  • Začinimo s soljo in poprom.
  • Medtem, ko pripravljamo omako, zavremo vodo. Raviole skuhamo v skladu z navodili. Stresemo jih v vrelo vodo in kuhamo dve minuti.
  • V masleno omako vrnemo piščanca, raviole in svežo špinačo. 
  • Premešamo, da špinača ovene in po želji primešamo še nariban parmezan.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close