Nazaj

Torta iz koruznega zdroba in pomaranč

Čas priprave 15 minut
čas kuhanja 40 minut
celotni čas priprave 55 minut
Št. obrokov 8

Oprema

  • 1 pekač premera Ø20cm

Sestavine

Sestavine za maso

  • 200 g masla (sobne temperature)
  • 150 g sladkorja
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 1 žlička pomarančne lupinice
  • 3 x jajca
  • 150 g mletih mandljev
  • 140 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška

Navodila 

Priprava

  • Pečico segrejemo na 180°C in pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
  • V posodo električnega mešalnika stresemo maslo in sladkor. Mešamo, da nastane sijoča kremasta zmes.
  • Nato dodamo lupinico in sok pomaranče ter mlete mandlje. j
  • Ko se združijo v posodo vlijemo razžvrkljana jajca. Mešamo dokler se ne povežejo.
  • Dodamo koruzni zdrob in pecilni prašek ter ponovno premešamo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes.
  • Maso za torto prestavimo v obložen pekač in pečemo nekje 40 minut.
  • Po desetih minutah torto vzamemo iz pekača in jo prestavimo na servirni krožnik.
  • Pred postrežbo jo posujemo s sladkorjem v prahu ali zraven postrežemo stepeno sladko smetano.