Večina nas koruzni zdrob uporablja za pripravo polente ali koruznih žgancev. Vendar je zdrob veliko bolj vsestranski in ga lahko uporabimo tudi za pripravo sladkih dobrot. V preteklosti sem poskusila torto iz polente in limon, zato sem bila prepričana, da bo kombinacija zdroba in pomaranče, več kot popolna.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

V tortici se skriva mešanica koruznega zdroba, mletih mandljev in pomaranč. Piko na i dodajo lupinice pomaranče, zato z njimi ne varčujte. 🙂

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Mlinotest.

Torta iz koruznega zdroba in pomaranč

Čas priprave 15 minut
čas kuhanja 40 minut
celotni čas priprave 55 minut
Št. obrokov 8

Oprema

  • 1 pekač premera Ø20cm

Sestavine

Sestavine za maso

  • 200 g masla (sobne temperature)
  • 150 g sladkorja
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 1 žlička pomarančne lupinice
  • 3 x jajca
  • 150 g mletih mandljev
  • 140 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška

Navodila 

Priprava

  • Pečico segrejemo na 180°C in pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
  • V posodo električnega mešalnika stresemo maslo in sladkor. Mešamo, da nastane sijoča kremasta zmes.
  • Nato dodamo lupinico in sok pomaranče ter mlete mandlje. j
  • Ko se združijo v posodo vlijemo razžvrkljana jajca. Mešamo dokler se ne povežejo.
  • Dodamo koruzni zdrob in pecilni prašek ter ponovno premešamo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes.
  • Maso za torto prestavimo v obložen pekač in pečemo nekje 40 minut.
  • Po desetih minutah torto vzamemo iz pekača in jo prestavimo na servirni krožnik.
  • Pred postrežbo jo posujemo s sladkorjem v prahu ali zraven postrežemo stepeno sladko smetano.