Torta iz koruznega zdroba in pomaranč

Večina nas koruzni zdrob uporablja za pripravo polente ali koruznih žgancev. Vendar je zdrob veliko bolj vsestranski in ga lahko uporabimo tudi za pripravo sladkih dobrot. V preteklosti sem poskusila torto iz polente in limon, zato sem bila prepričana, da bo kombinacija zdroba in pomaranče, več kot popolna. V tortici se skriva mešanica koruznega zdroba, mletih mandljev in pomaranč. Piko na i dodajo lupinice pomaranče, zato z njimi ne varčujte. 🙂

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Mlinotest.

Sestavine:

  • 200g masla sobne temperature
  • 150g sladkorja
  • 100ml pomarančnega soka
  • 1 žlica pomarančne lupinice
  • 3 jajca
  • 150g mletih mandljev
  • 140g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C in tortni pekač premera 20cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. V posodo električnega mešalnika stresemo maslo in sladkor. Mešamo, da nastane sijoča kremasta zmes. Nato dodamo lupinico in sok pomaranče ter mlete mandlje. Ko se združijo v posodo vlijemo razžvrkljana jajca. Mešamo dokler se ne povežejo.

Dodamo koruzni zdrob in pecilni prašek ter ponovno premešamo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes.

Maso za torto prestavimo v obložen pekač in pečemo nekje 40 minut. Preden torto vzamete iz pečice, preverite z zobotrebcem ali je dovolj pečena. Po desetih minutah torto vzamemo iz pekača in jo prestavimo na servirni krožnik. Pred postrežbo jo posujemo s sladkorjem v prahu ali zraven postrežemo stepeno sladko smetano.

sladke-petke.si