Tortilje s piščancem v družbi rdeče paprike, fižola in koruze.
- 1 x konzerva sesekljanih paradižnikov
- 2 x stroka česna
- čilijevi kosmiči ali čili v prahu
- 400 g piščančjih prsi
- 1 x rdeča paprika
- 1 x rdeča čebula
- 1 x manjša konzerva rdečega fižola
- 1 x manjša konzerva koruze
- olivno olje
- kisla smetana
- riban sir
- začimbe: sol, sladka/dimljena paprika, česen v prahu
- 1 x paket pšeničnih tortilj
SALSA
Najprej se lotimo priprave salse. V ponev vlijemo olivno olje in na njem popražimo zdrobljen česen in polovico žličke čilijevih kosmičev.
Po minuti praženja v ponev vlijemo pelate ter začinimo s soljo. Kuhamo par minut, da odvečna tekočina izpari.
NADEV
Piščančja prsa narežemo na koščke in jih začinimo s soljo in poprom.
Na olivnem olju jih popečemo, 5 minut zadošča.
Piščanca odstranimo iz ponve in vanjo dodamo brizg olivnega olja ter čebulo in papriko. Pražimo par minut.
Medtem pod tekočo vodo speremo rdeč fižol in koruzo iz konzerve.
V ponev vrnemo piščanca in dodamo fižol in koruzo ter začinimo z začimbami za tortilje. Pražimo minuto do dve, le toliko da se sestavine povežejo.
Odstranimo in v nadev dodamo dve žlici salse.
SESTAVLJANJE IN PEKA
Pečico segrejemo na 200°C.
Po dnu pekača razporedimo dve žlici salse. Vsako tortiljo premažemo z nekaj kisle smetane in salse. Na sredino dodamo nadev. Po vrhu potrosimo še nariban sir (opcijsko). Robove povzdignemo in tortiljo zapremo, da en konec gleda čez drugega. Ponovimo z ostalimi sestavinami.
Po vrhu tortilj razporedimo preostanek salse in nariban sir. Prvih deset minut pečemo pokrito z alu folijo. Odkrijemo in pečemo še 10 minut.
Postrežemo z avokado salso in kakšno pekočo omako.
Nasveti:
- Za še več okusa lahko v salso primešamo še nasekljano pest svežega peteršilja.
- Za prihranek časa uporabimo kupljeno salso.
- Tortilje lahko pred dodajanjem nadeva na ponvi ali na plinskem štedilniku na hitro popečemo iz obeh strani.