Go Back

Piščanjčje tortilje

Čas priprave 30 minutes
čas kuhanja 20 minutes
celotni čas priprave 50 minutes
Tortilje s piščancem v družbi rdeče paprike, fižola in koruze.

Sestavine

  • 1 x konzerva sesekljanih paradižnikov
  • 2 x stroka česna
  • čilijevi kosmiči ali čili v prahu
  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 x rdeča paprika
  • 1 x rdeča čebula
  • 1 x manjša konzerva rdečega fižola
  • 1 x manjša konzerva koruze
  • olivno olje
  • kisla smetana
  • riban sir
  • začimbe: sol, sladka/dimljena paprika, česen v prahu
  • 1 x paket pšeničnih tortilj

Navodila 

SALSA

  • Najprej se lotimo priprave salse. V ponev vlijemo olivno olje in na njem popražimo zdrobljen česen in polovico žličke čilijevih kosmičev. 
  • Po minuti praženja v ponev vlijemo pelate ter začinimo s soljo. Kuhamo par minut, da odvečna tekočina izpari.

NADEV

  • Piščančja prsa narežemo na koščke in jih začinimo s soljo in poprom.
  • Na olivnem olju jih popečemo, 5 minut zadošča.
  • Piščanca odstranimo iz ponve in vanjo dodamo brizg olivnega olja ter čebulo in papriko. Pražimo par minut.
  • Medtem pod tekočo vodo speremo rdeč fižol in koruzo iz konzerve.
  • V ponev vrnemo piščanca in dodamo fižol in koruzo ter začinimo z začimbami za tortilje. Pražimo minuto do dve, le toliko da se sestavine povežejo.
  • Odstranimo in v nadev dodamo dve žlici salse.

SESTAVLJANJE IN PEKA

  • Pečico segrejemo na 200°C.
  • Po dnu pekača razporedimo dve žlici salse. Vsako tortiljo premažemo z nekaj kisle smetane in salse. Na sredino dodamo nadev. Po vrhu potrosimo še nariban sir (opcijsko). Robove povzdignemo in tortiljo zapremo, da en konec gleda čez drugega. Ponovimo z ostalimi sestavinami.
  • Po vrhu tortilj razporedimo preostanek salse in nariban sir. Prvih deset minut pečemo pokrito z alu folijo. Odkrijemo in pečemo še 10 minut.
  • Postrežemo z avokado salso in kakšno pekočo omako.

Opombe

Nasveti:
  1. Za še več okusa lahko v  salso primešamo še nasekljano pest svežega peteršilja.
  2. Za prihranek časa uporabimo kupljeno salso. 
  3. Tortilje lahko pred dodajanjem nadeva na ponvi ali na plinskem štedilniku na hitro popečemo iz obeh strani.