Tortilje zelo rada pripravljam in vsekakor spadajo med mojih top 5 jedi. Z nadevi vedno malce eksperimentiram, sestavine so velikokrat odvisne od tega kaj se skriva v hladilniku in v shrambi. Tokrat z vami delim recept za piščančje enčilade, ki jih je enostavno pripraviti, ostanki se lepo zamrznejo in so tudi čudovit obrok za malico za v službo ali za dneve, ko delate od doma in ni časa za pripravo kosila. Za vse, ki ne veste, enčilada je mehiška jed, sestavljena iz koruzne tortilje, ki objemajo nadev in so prelite s salso.

Kar nekaj receptov s tortiljami je na blogu že objavljenih in zanimivo je, da je med najbolj branimi recept za zelenjavne tortilje. Najdete ga TUKAJ.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

V nadevu enčilad se skrivajo na koščke narezana piščančja prsa, rdeča paprika, rdeče fižol, rdeča čebula in koruza. Jed sem začinila z vnaprej pripravljenimi začimbami za tortilje, ki jih najdete v vseh bolje založenih trgovinah. Če te mešanice ne najdete začinite z soljo, dimljeno papriko, sladko papriko in česnom. 

Piščanjčje tortilje

Čas priprave 30 minutes
čas kuhanja 20 minutes
celotni čas priprave 50 minutes
Tortilje s piščancem v družbi rdeče paprike, fižola in koruze.

Sestavine

  • 1 x konzerva sesekljanih paradižnikov
  • 2 x stroka česna
  • čilijevi kosmiči ali čili v prahu
  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 x rdeča paprika
  • 1 x rdeča čebula
  • 1 x manjša konzerva rdečega fižola
  • 1 x manjša konzerva koruze
  • olivno olje
  • kisla smetana
  • riban sir
  • začimbe: sol, sladka/dimljena paprika, česen v prahu
  • 1 x paket pšeničnih tortilj

Navodila 

SALSA

  • Najprej se lotimo priprave salse. V ponev vlijemo olivno olje in na njem popražimo zdrobljen česen in polovico žličke čilijevih kosmičev. 
  • Po minuti praženja v ponev vlijemo pelate ter začinimo s soljo. Kuhamo par minut, da odvečna tekočina izpari.

NADEV

  • Piščančja prsa narežemo na koščke in jih začinimo s soljo in poprom.
  • Na olivnem olju jih popečemo, 5 minut zadošča.
  • Piščanca odstranimo iz ponve in vanjo dodamo brizg olivnega olja ter čebulo in papriko. Pražimo par minut.
  • Medtem pod tekočo vodo speremo rdeč fižol in koruzo iz konzerve.
  • V ponev vrnemo piščanca in dodamo fižol in koruzo ter začinimo z začimbami za tortilje. Pražimo minuto do dve, le toliko da se sestavine povežejo.
  • Odstranimo in v nadev dodamo dve žlici salse.

SESTAVLJANJE IN PEKA

  • Pečico segrejemo na 200°C.
  • Po dnu pekača razporedimo dve žlici salse. Vsako tortiljo premažemo z nekaj kisle smetane in salse. Na sredino dodamo nadev. Po vrhu potrosimo še nariban sir (opcijsko). Robove povzdignemo in tortiljo zapremo, da en konec gleda čez drugega. Ponovimo z ostalimi sestavinami.
  • Po vrhu tortilj razporedimo preostanek salse in nariban sir. Prvih deset minut pečemo pokrito z alu folijo. Odkrijemo in pečemo še 10 minut.
  • Postrežemo z avokado salso in kakšno pekočo omako.

Opombe

Nasveti:
  1. Za še več okusa lahko v  salso primešamo še nasekljano pest svežega peteršilja.
  2. Za prihranek časa uporabimo kupljeno salso. 
  3. Tortilje lahko pred dodajanjem nadeva na ponvi ali na plinskem štedilniku na hitro popečemo iz obeh strani. 

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close