Nedavno nazaj sem si naročila pekač za krofe. Ob naročilu odločena (to sem za vsak kupljen pekač, pa se jih veliko še vedno valja po omarah😊), da jih bom pripravila. Ker je pust pred vrati in vsi ne boste pripravljali ocvrtih in mastnih krofov, je tukaj lahkotnejša in enostavnejša različica. Krofi s čokolado iz pečice.

Sestavine:

  • 150g moke
  • 30g kakava
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 30g masla
  • 1 jajce
  • 80g sladkorja
  • 80ml mleka
  • 60ml sladke smetane
  • za preliv: 100g čokolade, 30g masla in 3 žlice sladke smetane
  • za okrasitev: kokos, mandlji, prašek malin

 

Pečico segrejemo 180°C, pekač za krofe premažemo z maslom ali oljem.

V posodi zmešamo suhe sestavine (moko, kakav, pecilni prašek in sol). Jajce in sladkor z električnim mešalnikom stepamo pet minut, da dobimo kremasto teksturo. V kremo vlijemo stopljeno maslo, mleko in smetano. Premešamo in v posodo dodamo še suhe sestavine. Ko se sestavine povežejo, maso s pomočjo brizgalne vrečke nabrizgamo v pekač za krofe. Načeloma lahko to naredimo z žlico, ampak bo težje, saj krema ni povsem tekoča.

Pečemo v segreti pečici deset minut. Po petih minutah odkar smo jih vzeli iz pečice, krofe odstranimo iz pekača in počakamo, da se popolnoma ohladijo na rešetki.

Čokolado, maslo in smetano stopimo v mikrovalni pečici ali nad vodno kopeljo. Zgornji del krofa pomočimo v čokolado in ga položimo na rešetko. Počakamo par minut, da se čokolada začne sušiti, šele nato posujemo s praški, kokosom ali oreščki.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close