Odkar mi je Polona iz Droživetja s PolaBekeraj podarila aktivne matične droži, ki sem jih poimenovala Borut (po moji simaptiji 😍), pri nas doma diši po domačem kruhu. Nasvetov glede ustvarjanja z droži ne bom delila, ker sem šele začetnica. Priporočam pa vam, da obiščete njeno FB stran in izveste vse o drožih s strani prave profesionalke. Peko z droži priporočam vsakomur, ojoj kakšen kruh pride. 😋 Sama se v tem trenutku lotevam preizkušenih receptov in sem popolnoma navdušena, saj kruh vedno uspe. Potrebno je le malo potrpljenja. V zadnjem času mi je k srcu prirastel 100% rženko in najraje ga imam za zajtrk. Z vami delim primer zdravega in polnovrednega zajtrka, ki bi si ga morali privoščiti večkrat. Naj omenim, da sem bila pred časom prava nasprotnica avokada, sedaj čutim da mi prirašča k srcu.
Sestavine za kos rženka z avokadom: 1/2 avokada izdolbemo in z vilicami speštamo, začinimo s soljo, poprom, mletim čilijem in v mešanico dodamo še brizg limoninega soka. Namažemo na kos kruha in na avokado položimo na manjše kose narezan češnjev paradižik. Za popoln zajtrk manjka le skodelica odlične turške kave in kozarec naravnega soka. Kako malo je potrebno za srečo in za začetek odličnega dne.


