Iz trgovinskih polic veselo kukajo sveže breskve, zato jih je bilo potrebno izkoristiti tudi v kakšni okusni in hitro pripravljeni sladici. Hrustljavo dno in vanilijeva krema. #nomnom
Sestavine:
- 300g moke
- 200g mrzlega masla
- 1 jajce
- 1 pecilni prašek
Iz zgornjih sestavin zamesimo gladko testo. Za hitro in enostavno pripravo priporočam, da vse sestavine stresemo v multipraktik in zmešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za trideset minut. V vmesnem času pripravimo kremo.
Sestavine za kremo:
- 3 lončki kisle smetane (3x180g)
- 2x vanilijev puding
- 1oog sladkorja
- 1 lonček mleka
- 3 jajca
- 3 breskve
Z električnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Mešamo dobrih pet minut, da dobimo kremasto zmes. Nato dodamo mleko in vanilijev puding. Na koncu z lopatico primešamo kislo smetano.
Pečico segrejemo na 180°C. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na velikost pekača, v katerem bomo pekli rezine. Dno pekača pomokamo. Testo prekrijemo z na koščke narezanimi breskvami. Po breskvah potrosimo malce moke in sladkorja. Čez prelijemo kremo.
Pečemo v segreti pečici 40 do 45 minut. Ko je pecivo pečeno počakamo pol ure, da se malce ohladi. Pred postrežbo potrosimo s sladkorjem v prahu.