Iz trgovinskih polic veselo kukajo sveže breskve, zato jih je bilo potrebno izkoristiti tudi v kakšni okusni in hitro pripravljeni sladici. Hrustljavo dno in vanilijeva krema. #nomnom

Sestavine:

  • 300g moke
  • 200g mrzlega masla
  • 1 jajce
  • 1 pecilni prašek

Iz zgornjih sestavin zamesimo gladko testo. Za hitro in enostavno pripravo priporočam, da vse sestavine stresemo v multipraktik in zmešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za trideset minut. V vmesnem času pripravimo kremo.

Sestavine za kremo:

  • 3 lončki kisle smetane (3x180g)
  • 2x vanilijev puding
  • 1oog sladkorja
  • 1 lonček mleka
  • 3 jajca
  • 3 breskve

Z električnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Mešamo dobrih pet minut, da dobimo kremasto zmes. Nato dodamo mleko in vanilijev puding. Na koncu z lopatico primešamo kislo smetano.

Pečico segrejemo na 180°C. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na velikost pekača, v katerem bomo pekli rezine. Dno pekača pomokamo. Testo prekrijemo z na koščke narezanimi breskvami. Po breskvah potrosimo malce moke in sladkorja. Čez prelijemo kremo.

Pečemo v segreti pečici 40 do 45 minut. Ko je pecivo pečeno počakamo pol ure, da se malce ohladi. Pred postrežbo potrosimo s sladkorjem v prahu.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close