Naj avgustovske objave ostanejo v luči receptov z bučkami. Bučke so res univerzalna sestavina, ki jo lahko porabimo pri priprava sladkih ali slanih jedi.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
V tokratni objavi z vami delim preprost in enostaven recept za kremasto bučno juho. Juhi nisem dodajala nobene smetane, zato jo lahko skuhate v večjih količinah in zamrznete za dneve, ko se vam ne da kuhati. In tudi na ta način porabite bučke, ki jih je letos res v izobilju.
Bučkina juha
Sestavine
Sestavine za juho
- 1 x čebula
- 1 x korenček
- 2 x stroka česna
- 500 g bučk
- 600-700 ml zelenjavne jušne osnove
- 1 kos starega kruha
- začimbe: sol, poper, origano in bazilika
Navodila
Priprava juhe
- Čebulo in korenček očistimo in narežemo na manjše kose. Bučke očistimo, odstranimo koščice in jo narežemo na poljubne manjše kose.
- V kozico vlijemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in korenček. Pražimo deset minut. V kozico stresemo narezane bučke in premešamo.
- V kozico stresemo narezane bučke in premešamo. ter pražimo nadaljnjih pet minut.
- Prilijemo jušno osnovo, ki mora prekriti sestavine in začinimo. Ko juha zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo dobrih 20 minut.
- Juho prelijemo v blender in dodamo kos starega kruha. Zmeljemo in po želji dodatno začinimo.
- Serviramo z jušnimi kroglicami in bučnimi semeni.