Naj avgustovske objave ostanejo v luči receptov z bučkami. Bučke so res univerzalna sestavina, ki jo lahko porabimo pri priprava sladkih ali slanih jedi.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

V tokratni objavi z vami delim preprost in enostaven recept za kremasto bučno juho. Juhi nisem dodajala nobene smetane, zato jo lahko skuhate v večjih količinah in zamrznete za dneve, ko se vam ne da kuhati. In tudi na ta način porabite bučke, ki jih je letos res v izobilju.

Bučkina juha

Čas priprave 15 minut
čas kuhanja 45 minut
celotni čas priprave 1 ura
Št. obrokov 4
Juha iz bučk in starega kruha.

Sestavine

Sestavine za juho

  • 1 x čebula
  • 1 x korenček
  • 2 x stroka česna
  • 500 g bučk
  • 600-700 ml zelenjavne jušne osnove
  • 1 kos starega kruha
  • začimbe: sol, poper, origano in bazilika

Navodila 

Priprava juhe

  • Čebulo in korenček očistimo in narežemo na manjše kose. Bučke očistimo, odstranimo koščice in jo narežemo na poljubne manjše kose.
  • V kozico vlijemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in korenček. Pražimo deset minut. V kozico stresemo narezane bučke in premešamo.
  • V kozico stresemo narezane bučke in premešamo. ter pražimo nadaljnjih pet minut.
  • Prilijemo jušno osnovo, ki mora prekriti sestavine in začinimo. Ko juha zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo dobrih 20 minut.
  • Juho prelijemo v blender in dodamo kos starega kruha. Zmeljemo in po želji dodatno začinimo.
  • Serviramo z jušnimi kroglicami in bučnimi semeni.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close