Bučkina juha

Naj avgustovske objave ostanejo v luči receptov z bučkami. V tokratni objavi z vami delim preprost in enostaven recept za kremasto bučno juho. Juhi nisem dodajala nobene smetane, zato jo lahko skuhate v večjih količinah in zamrznete za dneve, ko se vam ne da kuhati. In tudi na ta način porabite bučke, ki jih je letos res v izobilju.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 2 stroka česna
  • 500g bučk
  • 600-700ml zelenjavne jušne osnove
  • 1 kos starega kruha
  • začimbe: sol, poper, origano in bazilika

Priprava:

Čebulo in korenček očistimo in narežemo na manjše kose. Bučke očistimo, odstranimo koščice in jo narežemo na poljubne manjše kose. V kozico vlijemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in korenček. Pražimo deset minut, nato v kozico stresemo narezane bučke in premešamo. Ponovno pražimo par minut. Prilijemo jušno osnovo, ki mora prekriti sestavine in začinimo. Ko juha zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo dobrih 20 minut.

Juho prelijemo v blender in dodamo kos starega kruha. Zmeljemo in po želji dodatno začinimo. Serviramo z jušnimi kroglicami in bučnimi semeni.

sladke-petke.si