December mora dišati po cimetu in cimetova kolesca, vam bodo prav ta vonj prinesle v praznično okrašeno stanovanje. Priprava je hitra in enostavna, saj so za pripravo potrebne le štiri sestavine.

Sestavine:

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
  • 40g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • voda

Listnato testo razvijemo in ga premažemo z vodo. Rjavi sladkor in cimet zmešamo ter potresemo po testu. Testo zvijemo iz obeh strani navzgor do polovice.

Pekač obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 190 stopinj. Z nožem razrežemo zvitek na rezine debele približno 0,5cm in jih z odrezano stranjo gor polagamo na pekač.

V kolikor želimo, da so kolesca bolj zapečena jih pečemo 20 minut, v kolikor niste ljubitelj hrustljavih bo 15 minut dovolj.

Pečena vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v prahu.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close