December mora dišati po cimetu in cimetova kolesca, vam bodo prav ta vonj prinesle v praznično okrašeno stanovanje. Priprava je hitra in enostavna, saj so za pripravo potrebne le štiri sestavine.
Sestavine:
- 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
- 40g rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- voda
Listnato testo razvijemo in ga premažemo z vodo. Rjavi sladkor in cimet zmešamo ter potresemo po testu. Testo zvijemo iz obeh strani navzgor do polovice.
Pekač obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 190 stopinj. Z nožem razrežemo zvitek na rezine debele približno 0,5cm in jih z odrezano stranjo gor polagamo na pekač.
V kolikor želimo, da so kolesca bolj zapečena jih pečemo 20 minut, v kolikor niste ljubitelj hrustljavih bo 15 minut dovolj.
Pečena vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v prahu.