Že lep čas se zavedam dejstva, da moje ustvarjanje prinaša veselje v življenja drugih ljudi. Ne le tistim, ki jim pomagam s kakšno idejo, kaj pripraviti za kosilo ali večerjo, ali kako speči preprosto pecivo. Ampak vsem, ki jim polepšam dan s svojimi sladicami, tako bližnjim kot tudi svojim sodelavcem. Slednji, so me namreč z negodovanjem kako dolgo nisem prinesla nobene sladice, brcnili v rit, da sem se vrnila v zmagoslavno kuhinjo. 🙂

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Cheesecake je še vedno sladica, ki jo najraje pripravim. Tokrat, prvič objavljam recept za pripravo cheesecaka z okusom čokolade. V notranjosti se skriva presenečenje, sveže maline, ki razbijejo izrazit okus čokolade.

Za dno so uporabljeni piškoti, maslo in kakav. Lahko pa uporabite čokoladne piškote in tako kakav izpustite. Za še izrazitejši čokoladni okus, sem v samo kremo dodala še stopljeno mlečko čokolado in tudi kakav.

Pečen čokoladni cheesecake

Čas priprave 30 minutes
čas kuhanja 1 hour
čas hlajenja 5 hours 30 minutes
celotni čas priprave 7 hours
Št. obrokov 10
Z dodatkom svežih malin.

Oprema

  • pekač premera Ø22cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla
  • 30 g kakava

Sestavine za kremo

  • 150 g mlečne čokolade
  • 500 g maskarpone sira
  • 180 g kisle smetane
  • 30 g mleka
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 3 x večja jajca (ali 4 manjša)
  • 15 g moke
  • 20 g kakava
  • 200 g svežih malin

Navodila 

Priprava dna

  • Pečico segrejemo na 160°C.
  • Maslo stopimo, piškote zdrobimo v multipraktiku. Ko se piškoti spremenijo v drobtine, jim primešamo kakav.
  • Dodamo še stopljeno maslo.
  • Tortni model obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pekač postavimo v segreto pečico za deset minut. Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko.
  • Pekač postavimo v segreto pečico za deset minut.Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko.

Priprava kreme

  • Čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovna pečica.
  • Maskarpone, kislo smetano, sladkor v prahu in mleko zmešamo z električnim mešalnikom. 
  • Nato dodamo jajca, eno po eno. Primešamo še žlico moke. Ko se sestavine spojijo, dodamo še presejan kakav in stopljeno čokolado.
  • Po piškotnem dnu razporedimo sveže maline.
  • Zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo s pomočjo lopatice enakomerno razporedimo in pogladimo. S pekač potolčemo po pultu, da se znebimo mehurčkov. Pekač položimo v segreto pečico na 160°C in pečemo 45 do 50 minut.
  • Ko je pečen, pečico ugasnemo in pustimo v pečici pri priprtih vratcih dobrih 30 minut.
  • Ko ga vzamemo iz pečice, počakamo da se v celoti ohladi. Nato ga shranimo v hladilnik.
  • Naslednji dan ga pazljivo odstranimo iz modela in prestavimo na servirni krožnik. Pred postrežbo okrasimo s malinami in ostružki čokolade.

Opombe

V piškotnem dnu lahko uporabite čokoladne piškote in izpustite kakav.
Pri pripravi je uporabljena mlečna čokolada. Če boste uporabili temno čokolado, ni potrebno dodati kakava in povečajte količino sladkorja. 
 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close