Čokoladno bananini mafini

Recept za mafine iz banan in čokolade. Mafini imajo močan čokoladni okus kombiniran s sladkim okusom zrelih banan. Priprava je preprosta in ne vzame veliko časa. Ostanke mafinov enostavno zamrznemo. Vsakega posebej zavijemo v v plastično folijo, položimo v vrečko ter zamrznemo do največ treh mesecev. In, ko doma ni nič sladkega, bodo prišli še kako prav. Govorim iz izkušenj. 🙂

Na blogu najdete recept za bananin kruh s koščki čokolade, še en recept kako uporabiti preveč zrele banane (KLIK).

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 3 manjše ali dve večji banani
  • 150g rjavega sladkorja (lahko pol belega in pol rjavega)
  • 1x vanilin sladkor
  • 125ml rastlinskega olja
  • 2 jajci sobne temperature
  • 250g moke
  • 40g kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 100g temne čokolade

Priprava mafinov:

V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, kakav in sol. Damo na stran. V drugi posodi banane z vilico zmečkamo. Dodamo oba sladkorja in premešamo. Počasi dodajamo rastlinsko olje in nato jajca. Zmesi primešamo suhe sestavine in na koncu na koščke narezano temno čokolado.

V pekač za mafine dodamo papirnate košarice in vanje razdelimo maso. Po vrhu potresemo še nekaj dodatnih koščkov čokolade. Košaric ne napolnimo do vrha, saj bo testo med peko zaradi pecilnega praška naraslo.

Pečemo na 180°C dobrih 15 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Mafinov ne preprečimo, saj bodo drugače izgubili sočnost. Odstranimo iz pečice in pustimo v pekaču za deset minut, nato jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Ostanke hranimo v nepredušno zaprti posodi ali jih zamrznemo.

sladke-petke.si