Ko pride do ljubezni med mafinom in rogljičkom, nastane tako imenovan cruffin. Za njih sem prvič slišala ob gledanju slaščičarskih oddaj in že takrat sem vedela, da bo prišel dan, ko jih bom pripravila. Priprava ni nek bav bav, v sami objavi tokrat prilagam fotke kako jih oblikovati. Naredila sem klasične brez nadeva, a kmalu bom poskusila tudi s kakšnim nadevom.

Sestavine:

  • 300g moke
  • paket suhega kvasa (7g)
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • 150ml mlačne vode
  • 50g masla za testo + cca. 80g za namastitev (maslo mora biti sobne temperature)
  • sladkor v prahu in cimet

 

Z električnim mešalnikom zmešamo moko, sladkor, sol in kvas. Suhi mešanici počasi dolivamo mlačno vodo. Na koncu dodamo še 50g masla. Mešamo pri nizki hitrosti, toliko časa da se sestavine povežejo v enotno zmes. Nato povečamo hitrost električnega mešalnika in mešamo deset minut. Po želji lahko testo prestavimo na pomokano površino in z rokami gnetemo pet minut.

Testo damo v namaščeno skledo in prekrijemo s plastično folijo. Pustimo, da vzhaja toliko časa, da se podvoji (pri meni je to trajalo uro in pol, odvisno od temperature stanovanja).

Vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino in oblikujemo disk, katerega razrežemo na 8 kosov. Kot omenjeno pripenjam slikce, katere vam bodo pomagale pri oblikovanju cruffinsov.

Drugi korak je valjanje testa v podolgovato obliko, ki ga bogato namažemo z maslom sobne temperature (predlagam, da maslo nanesete z rokami).

Tretji korak zajema zvijanje testa v rulado.

Četrti korak, testo z nožem vodoravno prerežemo, da dobimo dva dela.

Vsak del zvijemo, pri zvijanju bodimo pozorni le, da bo notranji prerezan del gledal navzgor.

Cruffine polagamo v namaščen pekač za mafine. Iz omenjene količine sestavin naredimo 16 cruffinov. Pekač za mafine pokrijemo s prozorno folijo in vzhajamo 30-45 minut. Pečico segrejemo na 180 stopinj in cruffinse pečemo 25 minut, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.

Pečene vzamemo iz pečice in počakamo pet minut, nato jih vzamemo iz pekača in potrosimo z mešanico sladkorja v prahu in cimeta.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close