Aparat za vaflje imam že več let, ampak včasih kar pozabim nanj. Zato šele sedaj delim z vami osnovni recept za enostavne vaflje. V kolikor pekača za vaflje nimate, ga lahko dobite v vsaki trgovini z gospodinjskimi aparati. Moj nasvet, da zanj ne odštejete velike vsote denarja, saj tudi tisti za dobrih 20EUR, naredi odlične vaflje.

Pa nasvetov, da bodo vaši vaflji odlični:

  • Po pripravi testa ga pustimo stati za pet minut
  • Pekač za vaflje je potrebno pred peko dobro segreti ter ga premazati z maslom ali oljem.
  • Vafljev ne polagamo en na drugega, saj se s tem navlažijo in postanejo mehki ter izgubijo hrustljavost
  • Pečene vaflje lahko zamrznemo. Potrebno jih je le dobro osušiti in shraniti v plastično vrečko. V zamrzovalniku jih hranimo največ dva meseca.

Sestavine za dve osebi:

  • 150g moke
  • ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec cimeta
  • 1 večje jajce (sobna temperatura)
  • 250ml mleka
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • za premaz: maslo oz. olje

V posodo vlijemo mleko in dodamo jajce ter vanilijevo esenco. Dobro pretepemo z metlico. V drugi posodi združimo suhe sestavine (moko, sol, sladkor, cimet in pecilni prašek). Mokre sestavine primešamo suhim, pri tem koraku pazimo le, da ne nastanejo grudice. Damo na stran za dobrih pet minut.

Pekač za vaflje pred uporabo dobro segrejemo. Površino premažemo z maslom in v sredino dodamo zmes za vaflje. Zapremo in počakamo, da vaflji dobijo zlato rjavo barvo.

Pečen vaflje postrežemo z marmelado, javorjevim sirupom in svežim sadjem.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close