Hiter tunin namaz

V tokratni objavi z vami delim recept za preprost, enostaven in hiter tunin namaz. Za pripravo potrebujemo sestavine, ki jih imamo večino časa v hladilniku. Namaz najraje jem s hrustljavimi krekerji, popečenimi kruhki, v sendviču ali kot preliv za testeninsko solato.

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Gea – zakladnica olj. Pri pripravi namaza uporabljena GEA Majoneza, ki ima bogat harmoničen okus in je izdelana iz sončničnega olja lastne proizvodnje. V njihovi ponudbi najdete tudi majonezo, ki vsebuje manj maščob ali vegansko majonezo.

Več o izdelkih na njihovi SPLETNI STRANI, kjer najdete tudi spletno trgovino.

Sestavine:

  • konzervo tune (150g)
  • 2x Zdenka sira
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1,5-2 žlici majoneze Gea
  • strok česna
  • sol, poper
  • peteršilj (svež ali sušen)

Priprava namaza:

Iz pločevinke tune odlijemo odvečno olje. Tuno stresemo v posodo multipraktika, v katero prav tako dodamo Zdenka sir, majonezo, kislo smetano, strt strok česna in začimbe.

Tunin namaz lahko pripravimo tudi brez pomoči multipraktika in enostavno z vilico pretlačimo vse sestavine. Ali bomo namaz pripravili s pomočjo aparata ali brez, je odvisno kakšno strukturo si želimo, ali popolnoma gladko ali nekoliko bolj grobo.

Namaz shranimo za dobro uro v hladilnik, da se ohladi. V hladilniku ga hranimo par dni, če zdrži. 🙂

sladke-petke.si