Čiliji na našem vrtu so letos ponoreli, iz vsakega grma kuka nešteto rdečih vražičkov. 😀 Del jih vsako leto posušimo in zmeljemo v kosmiče in prah, nekaj jih shranimo v zamrzovalnik oz. iz njih pripravimo razne omake in marmelade. Na blogu najdete RECEPTE.
Lani pa sem začela del čilijev tudi na hitro okisati. So vsestranski in jih lahko postrežemo zraven sendvičev, hamburgerjev oz. tortilj, ipd. Prijateljica je rekla, da so odlični na pici. Treba poskusiti. 🙂
Potrebujemo:
- cca. 500g rdečih čilijev
- skodelica vinskega kisa
- skodelica vode
- 1-2 žlice sladkorja
- par lovorjevih listov
- žlička koriandrovih semen
- žlička koromačevih semen ali gorčičnih semen
Čilije operemo in jih narežemo na kolobarje. Narezane čilije stresemo v vroče, sterilizirane kozarce (iz zgoraj navedenih sestavin napolnimo dva manjša kozarca).
V kozico damo kis, vodo, sladkor in začimbe. Tekočino zavremo, nato jo prelijemo preko narezanih čilijev..
Previdno zapremo korazce in jih postavimo v segreto pečico na 110 °C za deset minut. Pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo. Hranimo jih v hladilniku do štiri mesece.