Leto je naokoli in Super Bowl spet je tu, Bradyja žal ne. Tokratna objava je zopet tematska. Corn dogse oz. koruzne hot doge smo 100% že opazili v kakšnem ameriškem filmu, še posebej če je vrtel okrog ameriškega nogometa. Koruzni hot dog je klobasa (običajno hrenovka) na palčki, ki je bila prevlečena z debelo plastjo testa iz koruzne moke in ocvrta v olju.
Pri pripravi testa sem uporabila kombinacijo navadne moke in polente. V večini receptov je uporabljena ali samo koruzna moka ali mešanica koruzne in navadne moke. V mojih je polenta, ki sicer da testu nekoliko bolj grobo teksturo kot bi jo fino mleta moka.
Hrenovke je najbolje postreči takoj v družbi ketchupa in gorčice. Ostanke lahko vsekakor do tri dni shranite v hladilnik. Pred postrežbo jih segrejte v pečici.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine:
- lonček polente ali koruzne moke
- lonček navadne bele moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- lonček mleka
- sol, bel poper
- 1 jajce
- 1 žlica medu
- piščančje hrenovke
- ketchup in gorčica
Priprava:
Za merilni lonček uporabimo lonček od jogurta. V skledo dodamo vse suhe sestavine (polento/koruzno moko, sol, poper, pecilni prašek). V drugi posodi zmešamo mokre sestavine. Jajce stepemo in mu dodamo mleko in med.
Mokre sestavine vlijemo v suhe in premešamo. Nastala bo gosta lepljiva zmes. Posodo pokrijemo, da testo počiva dobre pol ure. V tem času pripravimo hrenovke in olje.
Hrenovke operemo pod vodo in jih osušimo s papirnato brisačko. Nabodemo jih na lesene palčke. Pomembno je, da so hrenovke popolnoma osušene, preden jih pomočimo v testo. Za boljši oprijem testa po želji hrenovke povaljamo v malce moke.
Testo prelijemo v visok ožji kozarec ali vrč, tako bomo hrenovke lažje oblekli v testo. Pripravljene hrenovke pomočimo v testo, počakamo da odteče odvečno testo in jih nemudoma položimo v segreto olje. Cvremo jih par minut, da dobijo lepo zlato rjavo bravo.
Če se vam zdi, da je testo pregosto, dodamo žlico mleka, da ga razredčimo.
Ocvrte polagamo na papirnate brisačke, da odteče odvečno olje. Pred postrežbo jih pobrizgamo z gorčico, ketchupom in ocvrto čebulo. Zraven postrežemo pekoče vložene čilije in kumarice.