Nestrpno sem čakala čas jagod in bezga. Zraven sladic, ki jih imam namen pripraviti iz omenjene kombinacije, se je na mojem seznamu znajdla tudi marmelada iz jagod in bezgovih cvetov. Jedla sem jo prvič lansko leto, ko mi jo je podarila prijateljica in bila navdušena. Izrazito aromatična marmelada, ki ni dobra le na kruhu z maslom, ampak tudi v sladicah in še kje. #nomnom

Sestavine:

  • 1,5 kg svežih jagod
  • Želirni sladkor 2:1
  • 7 bezgovih cvetov

 

Jagode očistimo, jim odstranimo zelene dele, operemo in osušimo. Narežemo jih na manjše kose. Kilogram jagod zmiksamo s paličnim mešalnikom. Preostanek pustimo v kosih. V kozico dodamo želirni sladkor, jagode in dobro premešamo. Pristavimo na štedilnik in počakamo, da jagode zavrejo. Kuhamo jih na zmerni temperaturi. Ko zavrejo dodamo sok ene limone in bezgove cvetove. Kuhamo še približno pet minut.

Oprane kozarčke, v katere bomo shranili jagodno marmelado položimo v segreto pečico na 100 stopinj, da jih razkužimo. V pečici jih pustimo petnajst minut.

Vročo jagodno marmelado nalijemo v kozarčke in jih narobe obrnjene položimo na pekač. Ko končamo, pekač damo v pečico ogreto na 100 stopinj še za deset minut. Po desetih minutah jih ovijemo v odejo in počakamo, da se počasi ohladijo.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close