Torte brez peke so moja strast. Uživam v pripravi, saj me pri teh tortah ne skrbi ali bo biskvit dovolj pečen, dovolj sočen. Pozitivna plat tort brez peke je tudi, da se priležejo zaradi svoje osvežilnosti, po vsakem, še tako težkem obroku. 🙂

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Jagodni cheesecake

Čas priprave 45 minut
čas hlajenja (minimalno) 4 ur 30 minut
celotni čas priprave 5 ur 15 minut
Št. obrokov 10
Torta brez peke z okusom jagod.

Oprema

  • pekač premera Ø23cm  (ali Ø22cm)

Sestavine

Sestavine za dno

  • 300 g piškotov
  • 130 g masla
  • 1 x limonin sladkor ((opcijsko))

Sestavine za kremo

  • 500 g maskarpone sira
  • 200 ml sladke smetane
  • 180 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 6 x lističev želatine
  • 125 g jagod

Sesstavine za preliv

  • 125 g jagod
  • 1/2 žlice sladkorja
  • 2 x lističa želatine

Navodila 

Priprava piškotnega dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
  • Medtem piškote zdrobimo.
  • Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo in limonin sladkor.
  • Po dnu in steni tortnega modela enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pomagamo si s prsti, s katerimi ob dno in steno modela pritiskamo piškotno maso. Shranimo v hladilnik za dobro uro.

Priprava kreme

  • Jagode in sladkor stresemo v kozico in jo pristavimo na štedilnik. Kuhamo pet minut, nato jih stresemo v mulitpraktik in zmeljemo. Pire razdelimo na dva dela, polovico uporabimo za kremo in polovico za preliv. Za preliv ga do uporabe shranimo v hladilnik.
  • Pire razdelimo na dva dela, polovico uporabimo za kremo in polovico za preliv. Za preliv ga do uporabe shranimo v hladilnik.
  • Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut. Želatino ožamemo in jo dodamo mlačnemu jagodnemu pireju.
  • Maskarpone in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
  • Z lopatico primešamo kislo smetano.
  • V kremo dodamo jagodni pire z želatino in dobro premešamo. Zadnji korak je, da z lopatico umešamo stepeno sladko smetano.
  • Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik za dve uri

Priprava preliva

  • Za preliv potrebujemo jagodni pire in dva lističa želatine, ki ju namočimo in ožeta dodamo v mlačni jagodni pire. Sladkamo po potrebi.
  • Prelijemo preko torte in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri oz. še bolje čez noč.

Opombe

Uporabimo lahko ali zamrznjene ali sveže jagode.
Preden se lotimo odstranjevanja tortnega oboda je pomembno, da vzamemo cheesecake vsaj 15 minut prej iz hladilnika. S tankim nožem gremo med tortnim modelom in piškoti. S tem boste preprečili, da bi pri odstranjevanju tortnega oboda poškodovali piškote.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close