Jutri praznujemo Valentinovo, praznik zaljubljencev. Zakaj bi dragi/dragemu kupovali drage in neokusne bomboniere, če ga lahko razvajamo z doma pripravljeno sladico. Sladica, ki jo pripravite v petnajstih minutah, ostalo naredi hladilnik. Vam ostane dovolj čas za razvajanje in gledanje osladnih, romantičnih filmov. 😍

Sestavine: 

  • 150g svežih jagod
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 60g kremnega sira (maskarponeja)
  • 200ml sladke smetane
  • žlička vanilijeve esence
  • po želji: žlička ruma, kokosovega likerja

Sveže jagode operemo, obrišemo in odstranimo zelene dele. Jagode razpolovimo. V multipraktiku zmeljemo jagode in 2 žlici sladkorja v prahu. Zmeljemo do gladkega.  Dodamo kremni sir, ekstrakt vanilije in liker (po želji). Zmešamo na hitro, le toliko da se maskarpone spoji z jagodnim pirejem.
Z električnim mešalnikom zmešamo sladko smetano in preostanek sladkorja do čvrstega. Smetani dodamo mešanico jagodnega pireja. Zmešamo na nizki hitrosti.  Pozorni bodite, da ne pretiravate z mešanjem. Le toliko, da se smetana in jagodna krema premešata. Ne skrbite, saj se bo mešanica dodatno utrdila v hladilniku. 

Mousse prelijemo v kozarčke, jih pokrijemo s prozorno folijo in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri. Pred postrežbo okrasimo z narezanimi svežimi jagodami, koščki bele čokolade in mandljevimi lističi.

Lepo praznujte. 🥂 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close