Jutri praznujemo Valentinovo, praznik zaljubljencev. Zakaj bi dragi/dragemu kupovali drage in neokusne bomboniere, če ga lahko razvajamo z doma pripravljeno sladico. Sladica, ki jo pripravite v petnajstih minutah, ostalo naredi hladilnik. Vam ostane dovolj čas za razvajanje in gledanje osladnih, romantičnih filmov. 😍
Sestavine:
- 150g svežih jagod
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 60g kremnega sira (maskarponeja)
- 200ml sladke smetane
- žlička vanilijeve esence
- po želji: žlička ruma, kokosovega likerja
Sveže jagode operemo, obrišemo in odstranimo zelene dele. Jagode razpolovimo. V multipraktiku zmeljemo jagode in 2 žlici sladkorja v prahu. Zmeljemo do gladkega. Dodamo kremni sir, ekstrakt vanilije in liker (po želji). Zmešamo na hitro, le toliko da se maskarpone spoji z jagodnim pirejem.
Z električnim mešalnikom zmešamo sladko smetano in preostanek sladkorja do čvrstega. Smetani dodamo mešanico jagodnega pireja. Zmešamo na nizki hitrosti. Pozorni bodite, da ne pretiravate z mešanjem. Le toliko, da se smetana in jagodna krema premešata. Ne skrbite, saj se bo mešanica dodatno utrdila v hladilniku.
Mousse prelijemo v kozarčke, jih pokrijemo s prozorno folijo in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri. Pred postrežbo okrasimo z narezanimi svežimi jagodami, koščki bele čokolade in mandljevimi lističi.
Lepo praznujte. 🥂



