Jagodno pecivo s kislo smetano

Recept za pecivo iz kisle smetane z dodatkom jagod. Priprava je izrazito preprosta in nezahtevna, za vsakogar, ki si zaželi domačega peciva. 😘 V kolikor niste ljubitelji jagod ali jih trenutno nimate pri roki lahko uporabite katerokoli drugo, vam ljubo sadje.

Peciva najraje pečem v pekačih za torte, ampak pri peki tega peciva lahko uporabimo ali okrogli pekač ali kvadratni/pravokotni pekač. Pazljivi bodite le, da čas peke prilagodite velikosti vašega pekača.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 150g sladkorja
  • 100ml rastlinskega olja
  • lonček kisle smetane
  • 250g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 8-10 svežih jagod
  • pest mandljevih lističev

Priprava biskvita:

Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180°C.

Z električnim mešalnikom zmešamo jajci in sladkor. Mešamo pet minut, da zmes nastane kremasta in se volumen podvoji. Jajčni zmesi dodamo olje in kislo smetano.

Suhe sestavine zmešamo (moko, pecilni prašek in sol) in jih postopoma dodajamo mokrim sestavinam. Mešamo le toliko, da se sestavine združijo. Prelijemo v namaščen pekač in po masi razporedimo na koščke narezane jagode. S prstom jih potisnemo v testo. Na koncu posipamo mandljevimi lističi ali kokosovimi kosmiči. Pečemo 30 minut oz. odvisno od modela, v katerem pripravljamo pecivo. Preden pecivo vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem. Nikoli ne zataji. 🙂

Pečeno pecivo položimo na rešetko, po pol ure ga odstranimo iz modela. Počakamo, da se v celoti ohladi ali pa kar takoj planemo nanj. 🙂 Pred postrežbo potresemo s sladkorjem v sladkorju in po želji serviramo s sladko smetano ali kepico vanilijevega sladoleda.

sladke-petke.si