December, najbolj prazničen in magičen mesec leta. No, je tudi mesec, ko pojemo največ hrane. 🙂 Upam, da ste v december stopili praznično. Manjka samo še 24 dni do božiča. ❤️

Midva sva to storila z jelko iz listnatega testa in hrenovk. Priprava je preprosta in tudi zelo zabavna. 🙂 Če imate doma malčke, mislim, da bodo izredno veseli ustvarjanje jelke, ki jo lahko na koncu še pojemo. In, če so podobni meni, imajo tudi hrenovke radi. 🙂

Jelka iz listnatega testa je odličen predlog za praznično predjed ali za prigrizek ob gledanju filma.

Sestavine:

  • 2 paketa razvaljanega listnatega testa (2x275g)
  • ketchup
  • origano
  • 5 hrenovk
  • jajce za premaz

Priprava:

Listnato testo odvijemo in ga položimo na rahlo pomokan pult. Rahlo ga premažemo s ketchupom in posujemo z origanom. Ob spodnji rob testa položimo hrenovke (2 in pol hrenovke). Testo čim bolj tesno zvijemo v rulado. Iz rulade narežemo enako dolge kolobarje, ki jih zlagamo na pekač obložen s peki papirjem. Zlagamo jih na način kot lahko tudi vidite na spodnjih slikah (s hrenovko navzgor). Hrenovke v testu zlagamo eno ob drugo, začnemo s 6 in končamo z enim zvitkom. Ne pozabimo tudi na deblo naše jelke.

Jajce razžvrkljamo in premažemo zunanje dele naše jelke. Jelko porinemo v segreto pečico na 190°C in pečemo 30 minut, da testo dobi lepo zlato rjavo barvo.

Počakamo deset minut, da se jelka nekoliko ohladi, nato jo prestavimo na servirno desko, na katero naložimo rukolo. In ne pozabimo naše jelke okrasiti. Midva sva tole naredila s češnjevimi paradižniki, jalapenoti, parmezanom in pekočo omako. Sami izberite vam ljubljene “okraske”. Mož je predlagal tudi olive, a jih k sreči nisva imela 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close