Poleg marmeladnih žepkov, so linški tisti ki jih nadvse obožujem. Težko se jim uprem bi lahko rekla. 🙂 Tokratni linški niso klasični, saj se v testu skriva kakav. Polnjeni so z Linolado gold, ki vsebuje drobljene lešnike.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Niso primerni za začetnike v peki piškotov, ampak iskreno tudi sama nisem mojstrica v peki piškotov in so mi uspeli. Tako, da kar pogumno. Definitivno pa priporočam nakup modelčka za linške piškote. V tem prazničnem času ga dobite v praktično vsaki bolje založeni trgovini.

Kakavovi linški piškoti

Čas priprave 45 minut
čas kuhanja 10 minut
čas počivanja 1 ura
celotni čas priprave 1 ura 55 minut
Nekoliko drugače obarvana klasika.

Sestavine

Sestavine za maso

  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 280 g moke
  • 30 g kakava
  • 1 x jajca
  • 1 x vanilijev sladkor
  • za nadev: Linolada Gold

Navodila 

Priprava mase

  • V skledo mešalnika presejemo moko, kakav, sladkor v prahu in vanilijev sladkor.
  • Dodamo razžvrkljano jajce in na koščke narezano maslo.
  • S pomočjo kuhinjskega robota zgnetemo v gladko testo.
  • Testo oblikujemo v disk in ga zavijemo v prozorno folijo. Shranimo v hladilnik za najmanj eno uro.

Oblikovanje in peka

  • Pečico segrejte na 180°C.
  • Testo razdelimo na 2-3 dele in enega za drugim na pomokani delovni površini razvaljamo na približno 3mm debelo. Z modelčkom izrežemo piškote in pazimo, da ima polovica luknjico na sredini.
  • Piškote položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in v ogreti pečici pečemo približno 8 do 10 minut.
  • Odstranimo iz pečice in pustimo, da se ohladijo na rešetki.
  • Ko se ohladijo spodnji del premažemo z namazom. Čez namaz pa položimo piškot z luknjico, katerega pred tem po želji potresemo sladkorjem v prahu.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close