Poleg marmeladnih žepkov, so linški tisti ki jih nadvse obožujem. Težko se jim uprem bi lahko rekla. 🙂 Tokratni linški niso klasični, saj se v testu skriva kakav. Polnjeni so z Linolado gold, ki vsebuje drobljene lešnike.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Niso primerni za začetnike v peki piškotov, ampak iskreno tudi sama nisem mojstrica v peki piškotov in so mi uspeli. Tako, da kar pogumno. Definitivno pa priporočam nakup modelčka za linške piškote. V tem prazničnem času ga dobite v praktično vsaki bolje založeni trgovini.
Kakavovi linški piškoti
Sestavine
Sestavine za maso
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 280 g moke
- 30 g kakava
- 1 x jajca
- 1 x vanilijev sladkor
- za nadev: Linolada Gold
Navodila
Priprava mase
- V skledo mešalnika presejemo moko, kakav, sladkor v prahu in vanilijev sladkor.
- Dodamo razžvrkljano jajce in na koščke narezano maslo.
- S pomočjo kuhinjskega robota zgnetemo v gladko testo.
- Testo oblikujemo v disk in ga zavijemo v prozorno folijo. Shranimo v hladilnik za najmanj eno uro.
Oblikovanje in peka
- Pečico segrejte na 180°C.
- Testo razdelimo na 2-3 dele in enega za drugim na pomokani delovni površini razvaljamo na približno 3mm debelo. Z modelčkom izrežemo piškote in pazimo, da ima polovica luknjico na sredini.
- Piškote položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in v ogreti pečici pečemo približno 8 do 10 minut.
- Odstranimo iz pečice in pustimo, da se ohladijo na rešetki.
- Ko se ohladijo spodnji del premažemo z namazom. Čez namaz pa položimo piškot z luknjico, katerega pred tem po želji potresemo sladkorjem v prahu.