Ideja za predjed, ki bo navdušila predvsem ljubitelje morske hrane. Kozice odete v panko drobtine in kokos. Zraven obvezno postrežemo sladko pekočo omako in košček limete za svežino.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Panko drobtine so japonske drobtine in jih dobite v vseh bolje založenih trgovinah ali trgovinah z azijsko hrano. So veliko bolj grobe kot naše drobtine. Lahko pa seveda uporabite navadne drobtine, v kolikor dostopa do panko drobtin nimate.
Kozice sem spekla v pečici, vsekakor ji lahko ocvrete tudi v olje ali v airfryjerju.
Kokosove kozice s sladko pekočo omako
Sestavine
Sestavine
- 2 x jajci
- 500 g kozic
- 30 g panko drobtin
- 80 g kokosa
- 1 žlica moke
- 10 g sezamovih semen
- začimbe: olivno olje, sol, poper, pol žličke sladke paprike
Navodila
Priprava
- Pečico segrejemo na 200°C. Dva pekača obložimo s peki papirjem.
- Kozice očistimo in osušimo.
- V prvi posodi razžvrkljamo jajca.
- V drugi posodi zmešamo suhe sestavine – moko, panko drobtine, kokos, sezam in začimbe (sol, poper, paprika)
- Kozice najprej pomočimo v jajca, nato jih povaljamo v suho mešanico.
- Kozice odlagamo na pekač, pazimo da imajo dovolj prostora. Pred peko jih narahlo premažemo z olivnim oljem.
- Pečemo od 8 do 12 minut.