Ideja za predjed, ki bo navdušila predvsem ljubitelje morske hrane. Kozice odete v panko drobtine in kokos. Zraven obvezno postrežemo sladko pekočo omako in košček limete za svežino.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Panko drobtine so japonske drobtine in jih dobite v vseh bolje založenih trgovinah ali trgovinah z azijsko hrano. So veliko bolj grobe kot naše drobtine. Lahko pa seveda uporabite navadne drobtine, v kolikor dostopa do panko drobtin nimate.

Kozice sem spekla v pečici, vsekakor ji lahko ocvrete tudi v olje ali v airfryjerju.

Kokosove kozice s sladko pekočo omako

Čas priprave 20 minut
čas kuhanja 15 minut
celotni čas priprave 35 minut
Št. obrokov 4
Odličen prigrizek za ljubitelje morske hrane.

Sestavine

Sestavine

  • 2 x jajci
  • 500 g kozic
  • 30 g panko drobtin
  • 80 g kokosa
  • 1 žlica moke
  • 10 g sezamovih semen
  • začimbe: olivno olje, sol, poper, pol žličke sladke paprike

Navodila 

Priprava

  • Pečico segrejemo na 200°C. Dva pekača obložimo s peki papirjem.
  • Kozice očistimo in osušimo.
  • V prvi posodi razžvrkljamo jajca.
  • V drugi posodi zmešamo suhe sestavine – moko, panko drobtine, kokos, sezam in začimbe (sol, poper, paprika)
  • Kozice najprej pomočimo v jajca, nato jih povaljamo v suho mešanico.
  • Kozice odlagamo na pekač, pazimo da imajo dovolj prostora. Pred peko jih narahlo premažemo z olivnim oljem.
  • Pečemo od 8 do 12 minut.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close