V decembrskih mesecih ko se največ družimo, najraje pripravim sladice, ki jih naredim dan prej in do prihoda gostov počakajo v hladilniku. Točno takšne so puding kroglice, ki morajo pred postrežbo počivati v hladilniku. Puding kroglice nekoliko spominjajo na raffaello kroglice, saj lahko po želji vanje dodamo cele lešnike. Kroglice so pripravljene iz vanilijevega pudinga in kokosa. Mene je ta sladica takoj kupila, saj res obožujem puding.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine:
- 2 vrečki vanilijeva pudinga
- 500ml mleka
- 2 žlici sladkorja
- 150g masla sobne temperature
- 150g sladkorja v prahu
- 120g kokosa
- celi lešniki (opcijsko)
- kokos
Priprava:
Iz mleka, vanilijevega pudinga in sladkorja skuhamo puding, kot je navedeno na embalaži. Kuhanega pokrijemo s prozorno folijo in počakamo, da se ohladi. V posodi zmiksamo sladkor v prahu in maslo, nato dodamo ohlajen puding in kokos. Shranimo v hladilnik za najmanj pol ure, da se masa nekoliko ohladi in bomo lažje oblikovali kroglice. Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokos. Po želji vanje skrijemo cel lešnik. Kroglice postavimo na hladno ali v hladilnik, da se strdijo.
Najbolje jih je pustiti čez noč.