Le še nekaj dni nas loči do praznovanja Božica in verjamem, da večina že točno ve, katere piškote boste pripravili in bodo krasili praznično okrašeno mizo. Jaz vsako leto pripravim najmanj pet različnih okusov in ti, so vedno med izbranci.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Lahko bi jih imenovali tudi božične klasike. Krhki vanilijevi rogljički odeti v snežno odejo iz sladkorja v prahu. Če so pravilno pripravljeni, se kar stopijo v ustih.

Krhki vanilijevi rogljički

Čas priprave 1 ura
čas kuhanja 12 minut
čas počivanja 1 ura
celotni čas priprave 1 ura 27 minut
Rogljički z okusom vanilije.

Sestavine

Sestavine za maso

  • 300 g moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 200 g zmehčanega masla
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 x rumenjak
  • 1 x sladkor z bourbonsko vanilijo
  • sol
  • sladkorja v prahu

Navodila 

Priprava mase za piškote

  • V posodo mešalnika presejemo moko, ki ji dodamo vse preostale sestavine.
  • Zgnetemo v gladko testo, katerega zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik.

Oblikovanje in peka

  • Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem.
  • Ohlajeno testo razdelimo na 2-3 dele. Testa, ki ga ne uporabljamo shranimo do uporabe v hladilnik.
  • Iz testa naredimo kroglice, ki jih nato med dlanmi oblikujemo v svaljke in na koncu zavihamo v polkrožno obliko.
  • Odlagamo jih na pekač in pečemo 10 – 15 minut. 
  • Ko se nekoliko ohladijo, jih povaljamo v sladkorju v prahu.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close