Le še nekaj dni nas loči do praznovanja Božica in verjamem, da večina že točno ve, katere piškote boste pripravili in bodo krasili praznično okrašeno mizo. Jaz vsako leto pripravim najmanj pet različnih okusov in ti, so vedno med izbranci.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Lahko bi jih imenovali tudi božične klasike. Krhki vanilijevi rogljički odeti v snežno odejo iz sladkorja v prahu. Če so pravilno pripravljeni, se kar stopijo v ustih.
Krhki vanilijevi rogljički
Sestavine
Sestavine za maso
- 300 g moke
- 80 g sladkorja v prahu
- 200 g zmehčanega masla
- 100 g mletih mandljev
- 1 x rumenjak
- 1 x sladkor z bourbonsko vanilijo
- sol
- sladkorja v prahu
Navodila
Priprava mase za piškote
- V posodo mešalnika presejemo moko, ki ji dodamo vse preostale sestavine.
- Zgnetemo v gladko testo, katerega zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik.
Oblikovanje in peka
- Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem.
- Ohlajeno testo razdelimo na 2-3 dele. Testa, ki ga ne uporabljamo shranimo do uporabe v hladilnik.
- Iz testa naredimo kroglice, ki jih nato med dlanmi oblikujemo v svaljke in na koncu zavihamo v polkrožno obliko.
- Odlagamo jih na pekač in pečemo 10 – 15 minut.
- Ko se nekoliko ohladijo, jih povaljamo v sladkorju v prahu.