Kruh iz samo dveh sestavin… in ne katerih koli sestavin, temveč iz moke in sladoleda. Ja, prav ste prebrali. Kruh lahko spečemo tudi iz sladoleda. Moj obraz je bil prav tako začuden, ko sem slišala, da lahko kruh spečemo iz sladoleda. Že dolgo časa nisem bila nad nečim tako navdušena.
Okus? Pričakovala bi, da je veliko bolj sladek. Preizkusila sva kruh s sladko ter slano kombinacijo. Ni slabo niti eno niti drugo. Za umirjene duše sladka kombinacija, za divje pa slana. 🙂
Top kombinacija meni, je kos sladolednega kruha ter maslo. Njami.
Sestavine:
2 skodelici vanilijevega sladoleda
1,5 skodelice moke
žlička pecilnega praška
S pomočjo skodelice (uporabila sem skodelico iz katere pijem kavo, cca. 2dcl) odmerimo vanilijev sladoled. Preden nadaljujemo je potrebno, da se sladoled stali. Ko bo sladoled stopljen lahko nadaljujemo s pripravo našega kruha.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Vanilijevemu sladoledu primešamo presejano moko in pecilni prašek. Z lopatko vse skupaj premešamo, da se sestavine lepo povežejo.
Pekač (podolgovat) namastimo in obložimo s peki paprijem.
Priporočam uporabo manjšega modla, saj bo kruh višji.
A bi probali še kakšno drugo kombinacijo, s katerim drugim sladoledom? 🙂