Ko je prišel v moj dom nisem bila navdušena. Kar naenkrat se je vsilil in hotel prevzeti nadvlado. Vsem ostalim je pokazal, da je pomebnejši, ker je kao iz Japonske. 🙂 Na začetku me sploh ni zanimal, saj ni bil niti moj. Bil je last mojega moža.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Potem se zgodi še hujši šok. V moj dom, mojo kuhinjo, moje zavetje pride nov in ta je baje samo moj. Takoj zavzamem stališče, da ga ne potrebujem, da je nekoristen in da imam že svojega najljubšega.
Par dni ga opazujem, ker tako lepo izgleda na polici in seveda ni ostalo samo pri gledanju. Ni dolgo trajalo, da sem ga vzela v roke in ga preizkusila. In takoj se mi je posvetilo zakaj dviguje toliko prahu, zakaj so tako dobri, fenomenalni, vsak dober kuhar/kuharica ga ima. No, midva imava že tri.
Kako sem nevljudna, sploh nisem povedala o komu je govora. 🙂
O nožu. Se opravičujem, ne govorim o navadnem nožu, ampak o japonskem nožu, iz Ostrega Roba. No, ime ima popolnoma upravičeno, saj je res oster. Kako sem se norčevala, ker zraven noža dobiš darilo – obliž. Kmalu potem, ko sem nož prvič prijela v roko, sem potrebovala ta obliž. 🙂
Ponudbo nožev lahko preverite na njihovi strani, kjer najdete prav tako pripomočke za brušenje. Organizirajo tečaje, kjer se tehnike brušenja nožev lahko naučite. Ne boste verjeli moj mož je že obiskal njihov tečaj, čeprav se mi zdi, da ga je bolj kot brušenje navdušil viski, ki ga je poskusil tam. 🙂
Dober in kvaliteten nož je odlično darilo, za nekoga ki obožuje kuhanje. Pot kuharja se začne pri odličnem nožu.
Ne pozabite na MIT, da se noža nikoli ne sme podariti. No, no ni tako hudo. 🙂 Obdarovanec mora samo plačati simbolično ceno zanj in je rešen preklestva. 🙂
Jaz sem s pomočjo mojega zvestega pomočnika oz. mojega najboljšega prijatelja v kuhinji postala prava kuharska mojstrica. Verjemite, da lahko tudi vi. 🙂
Lep oster pozdrav. 🙂