Tretji recept v skladu hitrih in enostavnih jedi pripravljenih iz listnatega testa. V kolikor si niste ogledali predhodnih receptov iz listnatega testa, takoj na moj YouTube kanal. Hkrati z recepturo vas bo v objavi čakal tudi tokrat video prikaz priprave.
Priprava sladice je primerna za popolne pekarske začetnike. Dober teden nazaj sem pripravo pokazala nečaku, ki je bil nad brusketami navdušeni in jih bo v bodoče pripravljal sam (verjemite njemu je kuhinja popolna tujka). Enostavne, hitre in preproste. Kot se za Sladke Petke spodobi. 👍
Sestavine za listnate palčke:
- listnato testo
- maskarpone sir
- sladkor v prahu
- zamrznjene ali sveže maline
- za premaz: jajce
Pečico segrejemo na 190ºC. Razvaljano listnato testo položimo na rahlo pomokano površino. Testo razrežemo na pravokotnike (iz enega paketa cca. 8- 10 pravokotnikov). Sredine testa prepikamo z vilico, s tem preprečimo, da se bo testo med peko pretirano napihnilo. Na sredino testa dodamo žlico maskarpone kreme. Priprava kreme je popolnoma preprosta, saj zmešamo le maskarpone in sladkor v prahu. Kremo z žlico razmažemo po sredini. Na kremo položimo par malin in jih potrosimo s sladkorjem v prahu. Robove premažemo s stepenim jajcem in pečemo v ogreti pečici približno 20 do 25 minut. Potrebno je, da se bruskete zapečejo in dobijo lepo rjavo barvo.
In to je vse, končni izdelek okusen in bo všeč predvsem ljubiteljem malin. Pojemo tople, saj ne bodo ostale tako dolgo, da se ohladijo. 😂
Celotno pripravo si lahko ogledate v video receptu na YouTube kanalu Sladkih Petk.