Hitra, enostavna in okusna. Zadovoljna sem, ko s temi besedami opišem pripravo sladice, za katero bom z vami delila recept. Ob tem opisu sem prepričana, da se bo veliko ljudi odločilo, da sladico pripravi doma. V teh poletnih dnevih si nihče od nas ne želi preživeti v razgretih kuhinjah, več časa kot je potrebno. 🙂

Sestavine:

  • 170g masla
  • 150g sladkorja
  • lupinica ene limone
  • 3 jajca
  • 150g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 100g kisle smetane
  • 4-5 svežih marelic
  • sladkor v prahu (za posip)

 

Postopek priprave mase:

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Tortni model premera 24cm premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.

Maslo, sladkor in lupinico limone z mešalnikom mešamo dobrih osem minut, da nastane bleda kremasta zmes. Masi dodamo jajca, vsakega posebej.

Naslednji korak je dodajanje moke, pecilnega praška in kisle smetane. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno gladko zmes.

Maso vlijemo v namaščen pekač in po vrhu razdelimo na krhlje narezane marelice.

Pečemo 35 minut, vendar ne pozabite narediti preiskusa z zobotrebcem preden pecivo vzamete iz pečice, da boste prepričani, da je dovolj pečeno.

Pecivo ohladimo. Pred serviranjem ga potrosimo s sladkorjem v prahu.

Predlog: da zraven slastnega kosa peciva postrežete kepico vanilijevega sladoleda.