Buhteljne sem poskušala že večkrat pripraviti, ampak nikoli zares niso bili puhasti, mehki in dišeči. Tokrat pa mislim, da mi je uspelo. Se pa v mojem testu zraven klasičnih sestavin skriva še maskarpone sir, ki mislim da testu doda piko na i.

Meni so buhteljni najboljši vroči in če jih napolniš z marmelado, je kar težko potrpeti, da se ohladijo. Jaz sem bila kar nestrpna, ker je res celo stanovanje dišalo po kvašenem testu.

Buhteljni so napolnjeni z marelično marmelado, vi jih po želji napolnite s kakšno drugo marmelado ali čokoladnim namazom.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 500g moke
  • sol
  • 2 jajci
  • 50g maskarpone sira
  • 80g sladkorja + 1 žlica žlica za kvasni nastavek
  • 1 vanilin sladkor
  • paketa suhega kvasa
  • 200ml mleka
  • 70g masla

Priprava:

Mleko segrejemo in mu odvzamemo približno 50ml mleka, mu dodamo paket suhega kvasa in žlico sladkorja. Premešamo in počakamo pet minut, da se kvas aktivira.

V posodo mešalnika stresemo moko, sladkor (navadni in vanilin), sol in na hitro premešamo. Dodamo razžvrkljana jajca, mleko, maskarpone in aktiviran kvas.

Začnemo z mešanjem na nizki hitrosti, toliko da se sestavine povežejo v enotno zmes. V posodo postopoma dodajamo na koščke narezano maslo sobne temperature. Ko v posodo dodamo zadnji košček masla, povečamo hitrost in gnetemo 10-12 minut.  Testo je pripravljeno ko je sijoče, mehko in gladko.

Prestavimo ga v namaščeno skledo in prekrijemo s plastično folijo, da vzhaja in se podvoji. Vzhajano testo na pomokani površini razvaljamo v pravokotno obliko na debelino 1 cm. Narežemo ga na kvadratke (cca 10x10cm) in na sredino vsakega položimo žličko marmelade. Vse konce kvadrata potegnemo skupaj in  stisnemo, da nam nadev ne uide ter oblikujemo kroglico.

Kroglice polagamo v namaščen pekač, katerega pokrijemo s krpo in vzhajamo še pol ure. Pred peko buhteljne premažemo z jajcem. Pečemo jih na 180°C med 35- 40 minut. Počakamo, da se ohladijo in jih pred postrežbo potrosimo s sladkorjem v prahu.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close