Mesne kroglice z rahlim pridihom Azije. V maso za mesne kroglice sem zraven klasičnih sestavin dodala nariban ingver in mleti čili. V kolikor niste ljubitelji pekočega lahko te dve začimbi izpustite in pripravite klasične mesne kroglice.

Po peki mesne kroglice povaljamo v lepljivo omako, ki sem jo pripravila iz ketchupa, sojine in pekoče omake. V kolikor se vam mudi oz. nimate doma vseh teh sestavin, enostavno uporabite pekočo BBQ omako. Kupite jo lahko v vsaki bolje založeni trgovini. Ker je BBQ omaka navadno zelo gosta priporočam, da jo malce razredčite z vodo. Enostaven recept, da pridete do hitre sladke pekoče omake.

Kroglice postrežemo s kuhanim basmatin rižem in s svežo kumarico ter mlado čebulo. Po vrhu pa nikakor ne pozabimo posuti sezama in preliti s kakšno žlico sojine omake.

V kuhan basmati riž lahko za dodaten okus dodamo žlico sezamovega olja ali žlico sojine omake. S tem riž dodatno obogatimo.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za mesne kroglice:

  • 500g mešanega mletega mesa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 1 jajce
  • 2 žlici drobtin
  • šopek peteršilja
  • začimbe: sol, poper, nariban košček ingverja, mleti čili

Priprava:

Čebulo in česen očistimo ter narežemo na drobno. Na brizgu olivnega olja ju prepražimo. Pustimo, da se ohladi. V posodo stresemo mleto meso, jajce, drobtine, čebulo in česen ter začimbe. Premešamo in oblikujemo kroglice, katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180°C in kroglice pečemo 30 minut. V času peke pripravimo omako.

Omaka:

  • 3-4 stroke česna
  • 50g ketchupa
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica riževega kisa ali 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlica srirache ali druge čili omake (opcijsko)
  • 2 žlici javorjevega sirupa ali 1 žlica medu

Priprava:

Zmešamo ketchup, sojino omako, kis, sriracho in javorjev sirup. V kolikor bo omaka pregosta dodamo še nekaj vode. Na štedilnik pristavimo ponev in na hitro popražimo česen. Ko zadiši mu dodamo omako in kuhamo minuto do dve. Pečene kroglice stresemo v omako in premešamo, da se oblečejo v lepljivo pekočo omako.

V skledo dodamo kuhan riž, kroglice, narezano svežo kumaro in mlado čebulo. Če imate radi ekstra pekoče dodajte še narezan svež čili. Potresemo s sezamom in postrežemo.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close