Oreo cheesecake

Poletni mesec julij pričenjamo z objavo recepta za torto brez peke z okusom oreo piškotov. Oreo cheesecake je sestavljen iz temne hrustljave piškotne podlage, osvežilne kreme iz maskarpone sira in zdrobljenih piškotov. Torta primerna za poletne dni, ko si ne želimo prižigati pečice. 🙂 Predlagam, da zraven postrežemo malinin pire, saj tortici doda piko na i.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za piškotno dno:

  • 25 oreo piškotov
  • 80g masla

Priprava dna:

Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Medtem oreo piškote razpolovimo in iz njih odstranimo belo kremo. Piškote (samo temne dele) zmeljemo. Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo. Tortni pekač premera 22-23cm obložimo s peki papirjem. Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno. Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.

V kolikor bele kreme iz piškotov ne boste odstranjevali, zmanjšajte količino masla na 60g.

Sestavine za kremo:

  • 750g maskarpone sira
  • 180g kisle smetane
  • 50g sladkorja v prahu
  • 250ml sladke smetane
  • 10 oreo piškotov

Priprave kreme:

Maskarpone, kislo smetano, kremo iz oreo piškotov in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom. Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo z lopatico vmešamo v maskarpone kremo.

Oreo piškote z rokami zdrobimo v kremo in premešamo. Kremo razporedimo preko piškotnega dna, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri oz. še bolje čez noč.

Priprava malininega pireja je zelo preprosta. V kozico stresemo 250g zamrznjenih malin in 1-2 žlici sladkorja. Pristavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi kuhamo par minut, da se maline razpustijo. Pire spustimo čez cedilo, da odstranimo semena in ga do uporabe shranimo v hladilnik.

Pred serviranjem odstranimo obod in torto preložimo na servirni pladenj. Okrasimo jo s svežimi malinami in oreo piškoti, ki so nam ostali.

sladke-petke.si