Poletni mesec julij pričenjamo z objavo recepta za torto brez peke z okusom oreo piškotov. Ta cheesecake bo všeč vsem ljubiteljem sendvič piškotov Oreo.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Oreo cheesecake je sestavljen iz temne hrustljave piškotne podlage, osvežilne kreme iz maskarpone sira in zdrobljenih piškotov. Torta primerna za poletne dni, ko si ne želimo prižigati pečice. 🙂 Predlagam, da zraven postrežemo malinin pire, saj tortici doda piko na i.

Oreo cheesecake

Čas priprave 45 minut
čas hlajenja (minimalno) 4 ur 30 minut
celotni čas priprave 5 ur 15 minut
Št. obrokov 10
Cheesecake je sestavljen iz temne hrustljave piškotne podlage in osvežilne kreme iz maskarpone sira.

Oprema

  • pekač premera Ø22cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 25 x Oreo piškotov
  • 80 g masla

Sestavine za kremo

  • 750 g maskarpone sira
  • 180 g kisle smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 10 x Oreo piškotov

Navodila 

Priprava piškotnega dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
  • Medtem oreo piškote razpolovimo in iz njih odstranimo belo kremo.
  • Piškote (samo temne dele) zmeljemo. Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo.
  • Pekač obložimo s peki papirjem.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno.
  • Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.
  • V kolikor bele kreme iz piškotov ne boste odstranjevali, zmanjšajte količino masla na 60g.

Priprava kreme in sestavljanje

  • Maskarpone, kislo smetano, kremo iz oreo piškotov in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
  • Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo z lopatico vmešamo v maskarpone kremo.
  • Oreo piškote z rokami zdrobimo v kremo in premešamo.
  • Kremo razporedimo preko piškotnega dna, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri oz. še bolje čez noč.
  • Pred serviranjem odstranimo obod in torto preložimo na servirni pladenj. Okrasimo jo s svežimi malinami in oreo piškoti, ki so nam ostali.

Opombe

Priprava malininega pireja: v kozico stresemo 250g zamrznjenih malin in 1-2 žlici sladkorja. Pristavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi kuhamo par minut, da se maline razpustijo. Pire spustimo čez cedilo, da odstranimo semena in ga do uporabe shranimo v hladilnik.
 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close