Poletni mesec julij pričenjamo z objavo recepta za torto brez peke z okusom oreo piškotov. Ta cheesecake bo všeč vsem ljubiteljem sendvič piškotov Oreo.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Oreo cheesecake je sestavljen iz temne hrustljave piškotne podlage, osvežilne kreme iz maskarpone sira in zdrobljenih piškotov. Torta primerna za poletne dni, ko si ne želimo prižigati pečice. 🙂 Predlagam, da zraven postrežemo malinin pire, saj tortici doda piko na i.
Oreo cheesecake
Oprema
- pekač premera Ø22cm
Sestavine
Sestavine za dno
- 25 x Oreo piškotov
- 80 g masla
Sestavine za kremo
- 750 g maskarpone sira
- 180 g kisle smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 250 ml sladke smetane
- 10 x Oreo piškotov
Navodila
Priprava piškotnega dna
- Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
- Medtem oreo piškote razpolovimo in iz njih odstranimo belo kremo.
- Piškote (samo temne dele) zmeljemo. Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo.
- Pekač obložimo s peki papirjem.
- Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote, s prsti jih pritisnemo ob dno.
- Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.
- V kolikor bele kreme iz piškotov ne boste odstranjevali, zmanjšajte količino masla na 60g.
Priprava kreme in sestavljanje
- Maskarpone, kislo smetano, kremo iz oreo piškotov in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
- Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo z lopatico vmešamo v maskarpone kremo.
- Oreo piškote z rokami zdrobimo v kremo in premešamo.
- Kremo razporedimo preko piškotnega dna, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri oz. še bolje čez noč.
- Pred serviranjem odstranimo obod in torto preložimo na servirni pladenj. Okrasimo jo s svežimi malinami in oreo piškoti, ki so nam ostali.