Ko si zaželimo pečenice, ampak ne tiste nam znane, s kislim zeljem. Po angleško se tej jedi reče “Toad in the hole”, torej kača v luknji. Gre za tradicionalno angleško jed, sestavljeno iz klobase in testa za yorkshirski puding. V preteklosti naj bi bila jed pripravljena tudi z drugimi vrstami mesa. Jaz sem kačo postregla s čebulno omako in solato. Pravi comfort food in verjamem, da se bo kmalu ponovno znašla na najinem jedilniku.

Sestavine za čebulno omako:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 večja čebula
  • 1 žlička gorčice s semeni ali dijonske gorčice
  • cca. 200ml vode ali zelenjavne jušne osnove

Priprava omake:

Čebulo narežemo na rezine. V ponev dodamo brizg olivnega olja in vanjo stresemo narezano čebulo. Na nizki temperaturi jo pražimo toliko časa, da se razpusti in zmehča (dobrih pet minut). Dodamo gorčico in premešamo. Nato v ponev vlijemo jušno osnovo ter povečamo temperaturo. Ko omaka zavre nekoliko zmanjšamo temperaturo in pokuhamo (reduciramo), da nekaj tekočine izpari in omaka dobi pravo konsistenco. 

Sestavine za testo:

  • 120g moke
  • ščepec soli in popra
  • 1 žlička gorčiče s semeni (opcijsko)
  • 3 jajca
  • 250ml mleka
  • rastlinsko olje
  • dva para pečenic

Priprava:

Najprej pripravimo testo, saj je potrebno, da počiva. V posodi zmešamo moko, sol, poper in žličko gorčice. Dodamo jajca in malce mleka. Zmešamo in počasi dodajamo mleko. Masa mora biti popolnoma gladka, brez grudic. Shranimo jo v hladilnik za dobro uro.

Pečico segrejemo na 200°C. Ko se pečica segreje vanjo porinemo pekač, v katerega damo žlico olja in pečenice. Pečenice pečemo petnajst minut in jih vsaj enkrat med peko obrnemo.

Pekač pazljivo odstranimo iz pečice in vanj vlijemo maso. Potisnemo nazaj v pečico in pečemo 25-30 minut, dokler se testo ne dvigne in postane zlato-rjavo. Med peko ne odpiramo pečice.

Pekač vzamemo iz pečice in počakamo par minut, da se nekoliko ohladi. Razrežemo in postrežemo s čebulno omako in svežo zeleno solato ali zeljno solato.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close