Običajne sestavine, ki se skrivajo v masi za cvrtje so tokrat zamenjale zdrobljene preste. Ne potrebujemo ne jajc, ne moke in ne drobtin. Mini piščančje fileje predhodno na kratko mariniramo v jogurtu in gorčici ter jih pred peko povaljamo v prestah.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Fileji so bili pečeni v pečici. V kolikor imate doma airfryjer, jih lahko pripravite tudi v njem. Ali ocvrete na klasičen način. Zraven postrežemo majonezo s česnom, pekočo omako ali majonezo, ki ji primešamo nekaj ketchupa.

Jed postrežemo kot predjed ali kot glavno zvezdo zraven solate.

Piščančji mini fileji s prestami

Čas priprave 45 minut
čas kuhanja 20 minut
celotni čas priprave 1 ura 5 minut
Št. obrokov 3
Okusen piščančji prigrizek.

Sestavine

Sestavine

  • 500 g piščančjih filejev
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žlička gorčice z medom
  • 80 g prest
  • 1 žlička česna v prahu, polovica žličke dimljene paprike
  • olivno olje, sol, poper

Navodila 

Priprava mesa in peka

  • V posodi zmešamo gorčico in jogurt.
  • posodo dodamo piščanca, ščepec soli (s soljo ne pretiravamo, saj so preste slane) in premešamo. Pustimo, da se marinira dobre pol ure.
  • V tem času zdrobimo preste in jih stresemo v skledo. Dodamo jim česen v prahu, papriko in poper ter premešamo.
  • Pečico segrejemo na 200°C in pekač obložimo s peki papirjem.
  • Vsak kos piščanca povaljamo v prestah in ga postavimo na pripravljen pekač. Ponovimo dokler ne porabimo vsega piščanca. Piščanca rahlo premažemo z olivnim oljem.
  • Pečemo dobrih 20 minut.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close