Običajne sestavine, ki se skrivajo v masi za cvrtje so tokrat zamenjale zdrobljene preste. Ne potrebujemo ne jajc, ne moke in ne drobtin. Mini piščančje fileje predhodno na kratko mariniramo v jogurtu in gorčici ter jih pred peko povaljamo v prestah.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Fileji so bili pečeni v pečici. V kolikor imate doma airfryjer, jih lahko pripravite tudi v njem. Ali ocvrete na klasičen način. Zraven postrežemo majonezo s česnom, pekočo omako ali majonezo, ki ji primešamo nekaj ketchupa.
Jed postrežemo kot predjed ali kot glavno zvezdo zraven solate.
Piščančji mini fileji s prestami
Sestavine
Sestavine
- 500 g piščančjih filejev
- 1 žlica jogurta
- 1 žlička gorčice z medom
- 80 g prest
- 1 žlička česna v prahu, polovica žličke dimljene paprike
- olivno olje, sol, poper
Navodila
Priprava mesa in peka
- V posodi zmešamo gorčico in jogurt.
- posodo dodamo piščanca, ščepec soli (s soljo ne pretiravamo, saj so preste slane) in premešamo. Pustimo, da se marinira dobre pol ure.
- V tem času zdrobimo preste in jih stresemo v skledo. Dodamo jim česen v prahu, papriko in poper ter premešamo.
- Pečico segrejemo na 200°C in pekač obložimo s peki papirjem.
- Vsak kos piščanca povaljamo v prestah in ga postavimo na pripravljen pekač. Ponovimo dokler ne porabimo vsega piščanca. Piščanca rahlo premažemo z olivnim oljem.
- Pečemo dobrih 20 minut.