Pito iz piškotov in arašidovega masla sem v preteklosti že pripravljala, ampak fotografije niso najbolj uspele, zato sem objavo preložila. Čez vikend sem se priprave ponovno lotila in je izpadla perfect, tako po okusu kot po videzu. Hkrati sem lahko preizkusila nov pekač za pite s snemljivim dnom.

V kolikor pekača za pite nimate, priporočam uporabo tortnega modela s snemljivim dnom premera 23cm.

Pita je sestavljena iz čokoladnega piškotnega dna ter kreme iz maskarpone sira, sladke smetane in arašidovega masla. Pito okrasimo s stopljeno čokolado, ki jo lahko po želji prelijemo preko celotne arašidove kreme.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za dno pite:

  • 230g piškotov s čokolado GranCereale
  • 80 masla

Priprava:

Piškote zmeljemo v drobtine, maslo stopimo. Zmešamo, da se sestavini spojita. Mešanico potlačimo ob dno in stene pekača. Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.

Sestavine za nadev:

  • 250g maskarpone sira
  • 250g arašidovega masla
  • 1-2 žlici sladkorja v prahu
  • 200g sladke smetane

Priprava:

Maskarpone sir, sladkor in arašidovo maslo zmešamo, da se sestavine spojijo. V kolikor bo vaše arašidovo maslo sladkano, sladkorja ni potrebno dodajati. Na koncu primešamo stepeno sladko smetano. Kremo razporedimo preko piškotov in pito vrnemo nazaj v hladilnik, za par ur.

Preden snamemo obod pustimo pito 10 minut na sobni temperaturi. Pekač položimo na narobe obrnjeno posodico za kosmiče in obod počasi snamemo oz. bo obod počasi odstopil sam. Ne počnite tega na silo, saj boste uničili pito ob robovih. V kolikor ste arašidovo pito pripravljali v tortnem modelu, bo manj težav pri odstranitvi oboda.

Vrh pite okrasimo z mešanico stopljene čokolade in sladke smetana (50g čokolade in 50g sladke smetane) ter nasekljanimi arašidi. Kot zgoraj navedeno lahko vrh pite v celoti prelijete s čokoladnim ganašem. Potrebujete 100g čokolade in 100g sladke smetane. Sladko smetano vlijemo v kozico in jo pristavimo na štedilnik. Na zmerni temperaturi smetano segrejemo. Ko bo dovolj topla jo odstavimo iz štedilnika in vanjo dodamo na koščke narezano čokolado. Mešamo tako dolgo, da dobimo svetlečo kremo, ki jo prelijemo preko pite.