Kavne sladice, moje najljubše. Zato je bil že čas, da kakšno ponovno naredim. Tako je nastal sočen biskvit in premaz iz kokosa in kisle smetane. #nomnom
Sestavine:
- 4 jajca
- 180g sladkorja
- 1x vanilijev sladkor
- 100ml mlačne vode
- 100ml olja
- 2 žlici kakava
- 2 žlici instant kave
- 200g moke
- 1x pecilni prašek
Pečico segrejemo na 175°C. Jajca ločimo, rumenjake s polovico sladkorja in vanilijevim sladkorjem stepemo z električnim mešalnikom. Jajčni masi dodamo vodo, olje, kakav in instant kavo ter dobro premešamo. V kolikor niste ljubitelji kave jo v celoti nadomestite s kakavom. Zmesi postopoma dodajamo presejano moko in pecilni prašek.
Iz beljakov in preostanka sladkorja stepemo čvrst sneg in ga primešamo zmesi. Biskvit prelijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pekač premera 24x35cm. Pečemo dobrih 25 minut.
Še topel biskvit namočimo z instant kavo. Instant kavo lahko v tem koraku nadomestimo tudi z mlačnim mlekom. Počakamo, da se biskvit ohladi nato pripravimo premaz.
Sestavine za kremo:
- 2 lončka kisle smetane ali velik lonček milerama
- 100g kokosove moke
- 80g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
Kislo smetano, sladkor in kokosovo moko dobro premešamo, Kremo namažemo na ohlajen biskvit, povrhu potrosimo s kakavom. Pecivo damo za par ur v hladilnik. Poljubno narežemo in postrežemo zraven jutranje ali popoldanske kave.