Kavne sladice, moje najljubše.  Zato je bil že čas, da kakšno ponovno naredim. Tako je nastal sočen biskvit in premaz iz kokosa in kisle smetane. #nomnom

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 180g sladkorja
  • 1x vanilijev sladkor
  • 100ml mlačne vode
  • 100ml olja
  • 2 žlici kakava
  • 2 žlici instant kave
  • 200g moke
  • 1x pecilni prašek

Pečico segrejemo na 175°C. Jajca ločimo, rumenjake s polovico sladkorja in vanilijevim sladkorjem stepemo z električnim mešalnikom. Jajčni masi dodamo vodo, olje, kakav in instant kavo ter dobro premešamo. V kolikor niste ljubitelji kave jo v celoti nadomestite s kakavom. Zmesi postopoma dodajamo presejano moko in pecilni prašek.

Iz beljakov in preostanka sladkorja stepemo čvrst sneg in ga primešamo zmesi. Biskvit prelijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pekač premera 24x35cm. Pečemo dobrih 25 minut.

Še topel biskvit namočimo z instant kavo. Instant kavo lahko v tem koraku nadomestimo tudi z mlačnim mlekom. Počakamo, da se biskvit ohladi nato pripravimo premaz.

Sestavine za kremo:

  • 2 lončka kisle smetane ali velik lonček milerama
  • 100g kokosove moke
  • 80g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor

Kislo smetano, sladkor in kokosovo moko dobro premešamo, Kremo namažemo na ohlajen biskvit, povrhu potrosimo s kakavom. Pecivo damo za par ur v hladilnik. Poljubno narežemo in postrežemo zraven jutranje ali popoldanske kave.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close