Dva tedna nazaj smo v službi uvedli sweet friday. In kaj to pomeni? Da si zraven jutranje kavice privoščimo nekaj sladkega. Nihče v pisarni ne hujša več za kopalke, saj je poletja konec, zato je to najbolj primeren čas za petkovo sladkanje.

Prvi sladki petek so slavili čokoladni browniji oz. po slovensko rjavčki. Niso bili klasični rjavčki, saj sem jim dodala Giotto Ferrero kroglice. Pri brownijih je zadeva takšna, da ko najdeš okusen recept za njih, si na konju. Potem samo eksperimentiraš z dodatki, kako klasičen okus brownijev popeljati na višjo raven. Tokrat so se v rjavčkih znajdli Giotto Ferrero kroglice.

Sestavine za rjavčke:

  • 3 jajca
  • 160g sladkorja
  • 300g nutelle
  • 115g moke
  • 1 žlica kakava
  • opcijsko: Giotto kroglice (6-7 kroglic)

 

Postopek priprave:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premera 20x20cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

Jajca in sladkor stepamo z električnim mešalnikom dobrih pet minut, da se volumen podvoji. V mikrovalni pečici malce segrejemo nutello, da postane bolj tekoča. Nato jo primešamo jajčni zmesi, a pazite, da ne bo prevroča. Na koncu masi primešamo še presejano moko in kakav. Maso vlijemo v pekač in nanjo položimo Giotto Ferrero kroglice. Nežno jih s prstom potisnemo v čokoladno maso. Pečemo približno 35 minut.

Vem, da je hudo, ampak pred postrežbo je nujno potrebno počakati, da se rjavčki ohladijo. V kolikor imate dovolj živčev jih lahko okrasite s stepeno sladko smetano in Giotto Ferrero kroglicami.

Da se pohvalim, za tokratni prispevek sem bila tudi v vlogi fotografa… 😉

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close