Skutne rezine iz jagod

Ker sem v službi izgubila stavo, sem morala prinesti nekaj sladkega. Definitivno dobra priložnost, da ustvarim nekaj novega in polepšam dan sodelavkam in sodelavcem. Rezine so pretežno hitro narejene, noro sočne in osvežilne. Sladica primerna poletnih dnevom, ki prihajajo. ☀️

Sestavine:

  • 100g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 110g sladkorja
  • 75g masla, stopljenega ter ohlajenega

Pečico segrejemo na 180°C. Maslo stopimo in počakamo, da se ohladi. Moko s pecilnim praškom presejemo. Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo deset do petnajst minut, da se masa podvoji. Potem z lopatico primešamo presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo zelo rahlo. Na koncu masi dodamo ohlajeno stopljeno maslo.

Maso prelijemo v namaščen pravokotni pekač velikosti 24x35cm. Pečemo 10 do 15 minut. Ko je biskvit pečen ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi.

V tem času se lotimo priprave kreme, za katero potrebujemo:

  • 750g maskarpone sira
  • 500g skute
  • 90g sladkorja v prahu
  • 200g sladke smetane

Maskarpone, skuto in sladkor v prahu na hitro zmešamo z električnim mešalnikom. Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo rahlo primešamo kremi. Maso prelijemo po biskvitu in s pomočjo lopatice ali žlice poravnamo vrh. Parkrat s pekačem udarimo ob pult, s tem se bo krema porazporedila po pekaču. Shranimo v hladilnik za najmanj eno uro.

Sestavine za preliv:

  • 400-500g jagod
  • 3 lističe želatine
  • žlico sladkorja v prahu

Priprava:

Jagodam odstranimo zelene dele, jih operemo in osušimo. Skupaj s sladkorjem jih zmiksamo. Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut. Nato jih ožamemo ter segrejemo, da se utekočinijo. Dodamo jagodnemu pireju in zmešano. Jagodni preliv prelijemo preko kreme in pecivo shranimo v hladilnik za najmanj eno uro, da se preliv strdi.

Narežemo na poljubne rezine in okrasimo s sladko smetano in zdrobljenimi pistacijami. Dober tek. 😛

sladke-petke.si