Vsi imamo sladico, ki nas spominja na naše brezbrižno otroštvo. Med moje spomine definitivno spada sladica iz albert keksov ter pudinga. Kako smo takrat živeli preposto, v sladice nismo dajali tisoč in ene sestavine, jo delali z ne vem kako zapletenimi tehnikami, vendar smo kljub temu bili popolnoma in vedno znova navdušeni nad njenim okusom.
In ker vedno poslušamo, da moramo v tradicionalne jedi vnesti kakšen sodoben element, narediti nek tvist sem omenjeno sladico pripravila iz meni najljubših napolitank Loacker. Nad končnim rezultatom sem navdušena. Lahko rečem samo Njami. 🙂
Sestavine:
- 2 vrečki pudinga (čokolada in čokolada z nougatom)
- napolitanke Loacker Cacao&Milk
- 200 ml sladke smetane
Uporabljala sem stekleno posodo premera 16x16cm. V kolikor je vaša družina večja seveda pripravite pecivo v večji posodi. Sama sem se tokrat držala načela zmernosti, ker drugače uboščka morava pojesti cel pekač. 🙂
Na dno posode zložimo napolitanke Loacker. Puding pripravimo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Moram se pohvaliti, da pudinga nisem kuhala že dobrih pet let in ne glede na to je moj današnji puding brez grudic. 🙂
Napolitanke prelijem s prvo plastjo pudinga. Pokrijemo s plastično folijo, da se ne naredi skorjica ter damo v hladilnik za dobre pol ure, da se puding malce strdi.
Vajo še enkrat ponovimo, dodamo novo plast napolitank, katere prelijemo s skuhanim pudingom. Jaz sem uporabila dva različna okusa čokoladnega pudinga. Lahko se seveda odločite in uporabite enak okus, lahko tudi samo eno plast napolitank in pudinga.
Končno plast predstavlja stepena sladka smetana.
Pustimo v hladilniku kakšni dve uri, da se dobro strdi ter že se lahko sladkamo. 🙂
Katera je vaša najljubša sladica, ki vas spomni na otroštvo?