
Špinačna rolada s hrenom in lososom
Pred leti sem prvič poskusila rolado s špinačo, hrenom in lososom. Zaradi vseh sestavin ki se skrivajo v njej, verjetno ne bo všeč vsem, verjamem pa da bo vsem gurmanom. Je odlična predjed prazničnega jedilnika. Špinačno testo s kremo iz kremnega sira in hrenom ter rezinami dimljenega lososa.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine za test0:
- 400g sveže špinače
- 30g masla
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 5 žlic moke
- pecilni prašek
- sol, poper
Priprava:
Špinačo očistimo in jo osušimo s papirnatimi brisačkami. V ponvi na zmerni temperaturi stopimo maslo in dodamo špinačo. Špinačo dušimo nekaj minut, da se zmehča. Stresemo jo v cedilo, da odteče odvečna tekočina.
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov naredimo trd sneg. Špinačo stresemo v multipraktik in dodamo rumenjake ter zmešamo. Dodamo sol, poper in kislo smetano. V špinačno zmes z lopatico vmešamo beljake.
Nato počasi primešamo še presejano moko s pecilnim praškom. Zmes vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in jo z lopatko enakomerno razporedimo po pekaču.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 12 do 15 minut.
Rolado vzamemo iz pečice in jo skupaj z peki paprijem preložimo na rešetko. Ko se nekoliko ohladi, jo zvijemo v rolado.
Sestavine za kremo:
- 200g kremnega sira
- 30g hrena
- 35g kisle smetane
- sol, poper
- 100g dimljenega lososa
Priprava:
V posodi zmešamo kremni sir, hren, kislo smetano in začinimo s soljo in poprom. Odvijemo rolado in jo premažemo nadev. Po nadevu razporedimo dimljen losos. Rolado zvijemo in jo zavijemo v plastično folijo in shranimo v hladilnik za najmanj eno uro, ali bolje čez noč. Pred postrežbo odrežemo robove in rolado narežemo.