Pred leti sem prvič poskusila rolado s špinačo, hrenom in lososom. Zaradi vseh sestavin ki se skrivajo v njej, verjetno ne bo všeč vsem, verjamem pa da bo vsem gurmanom. Je odlična predjed prazničnega jedilnika. Špinačno testo s kremo iz kremnega sira in hrenom ter rezinami dimljenega lososa.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Špinačna rolada s hrenom in lososom
Takšna praznična klasila.
Sestavine
Sestavine za testo
- 400 g sveže špinače
- 30 g masla
- 4 x jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 5 žlic moke
- pecilni prašek, sol, poper
Sestavine za nadev:
- 200 g kremnega sira
- 30 g hrena
- 35 g kisle smetane
- 100 g dimljenega lososa
- sol, poper
Navodila
Priprava testa
- Špinačo očistimo in jo osušimo s papirnatimi brisačkami.
- V ponvi na zmerni temperaturi stopimo maslo in dodamo špinačo.
- Špinačo dušimo nekaj minut, da se zmehča. Stresemo jo v cedilo, da odteče odvečna tekočina.
- Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
- Iz beljakov naredimo trd sneg.
- Špinačo stresemo v multipraktik in dodamo rumenjake ter zmešamo. Dodamo sol, poper in kislo smetano.
- V špinačno zmes z lopatico vmešamo beljake.
- Nato počasi primešamo še presejano moko s pecilnim praškom.
- Zmes vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in jo z lopatko enakomerno razporedimo po pekaču.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 12 do 15 minut.
- Rolado vzamemo iz pečice in jo skupaj z peki paprijem preložimo na rešetko. Ko se nekoliko ohladi, jo zvijemo v rolado.
Priprava nadeva in sestavljanje
- V posodi zmešamo kremni sir, hren, kislo smetano in začinimo s soljo in poprom.
- Odvijemo rolado in jo premažemo nadev.
- Po nadevu razporedimo dimljen losos.
- Rolado zvijemo in jo zavijemo v plastično folijo in shranimo v hladilnik za najmanj eno uro, ali bolje čez noč.
- Pred postrežbo odrežemo robove in rolado narežemo.