Pred leti sem prvič poskusila rolado s špinačo, hrenom in lososom. Zaradi vseh sestavin ki se skrivajo v njej, verjetno ne bo všeč vsem, verjamem pa da bo vsem gurmanom. Je odlična predjed prazničnega jedilnika. Špinačno testo s kremo iz kremnega sira in hrenom ter rezinami dimljenega lososa.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Špinačna rolada s hrenom in lososom

Čas priprave 30 minut
čas kuhanja 15 minut
čas hlajenja testa in počivanja v hladilniku 1 ura 30 minut
celotni čas priprave 2 ur 15 minut
Št. obrokov 8
Takšna praznična klasila.

Sestavine

Sestavine za testo

  • 400 g sveže špinače
  • 30 g masla
  • 4 x jajca
  • 2 žlici kisle smetane
  • 5 žlic moke
  • pecilni prašek, sol, poper

Sestavine za nadev:

  • 200 g kremnega sira
  • 30 g hrena
  • 35 g kisle smetane
  • 100 g dimljenega lososa
  • sol, poper

Navodila 

Priprava testa

  • Špinačo očistimo in jo osušimo s papirnatimi brisačkami.
  • V ponvi na zmerni temperaturi stopimo maslo in dodamo špinačo.
  • Špinačo dušimo nekaj minut, da se zmehča. Stresemo jo v cedilo, da odteče odvečna tekočina.
  • Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
  • Iz beljakov naredimo trd sneg.
  • Špinačo stresemo v multipraktik in dodamo rumenjake ter zmešamo. Dodamo sol, poper in kislo smetano.
  • V špinačno zmes z lopatico vmešamo beljake.
  • Nato počasi primešamo še presejano moko s pecilnim praškom.
  • Zmes vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in jo z lopatko enakomerno razporedimo po pekaču.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 12 do 15 minut.
  • Rolado vzamemo iz pečice in jo skupaj z peki paprijem preložimo na rešetko. Ko se nekoliko ohladi, jo zvijemo v rolado.

Priprava nadeva in sestavljanje

  • V posodi zmešamo kremni sir, hren, kislo smetano in začinimo s soljo in poprom. 
  • Odvijemo rolado in jo premažemo nadev.
  • Po nadevu razporedimo dimljen losos.
  • Rolado zvijemo in jo zavijemo v plastično folijo in shranimo v hladilnik za najmanj eno uro, ali bolje čez noč.
  • Pred postrežbo odrežemo robove in rolado narežemo.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close