V tokratni objavi najdete odličen predlog za valentinovo večerjo. Priprava vam ne bo vzela več kot pol ure. Preostanek večera lahko posvetite vašemu partnerju, ki bo vesel tako družbe kot odlične večerje. Midva sicer tagliato vedno pripravljava skupaj, mož je zadolžen za peko mesa, ki mu gre perfektno od rok, jaz pripravim preostale sestavine.

Zraven tagliate si postreževa le kozarec rdečega vina in to je to (no mož ne pije, zato zanj brezalkoholno pivo). Lahko pa kot prilogo postrežemo v pečici pečen krompir ali pečeno zelenjavo.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 400g zorjenega govejega steaka
  • sol, poper
  • olivno olje
  • sok polovice limone
  • 150g rukole
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • parmezan
  • pesto
  • sušeni paradižniki
  • pinjole

Priprava:

Steak pred peko vzamemo iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo in ga dobro osušimo s papirnato brisačko. Na štedilnik pristavimo ponev oz. žar ponev in jo dobro segrejemo. Zrezek spečemo po vaši želji, midva z možem imava rada rare pečen zrezek. Pekla sva ga približno 3 minute na vsaki strani. Tudi v tako kratkem času dovolj vroča ponev zagotovi mesu okusno porjavelo skorjico. Zrezek odstavimo in ga pustimo počivati približno 5 minut, preden ga narežemo na tanko. Narezanega začinimo s soljo in sveže zmletim poprom.

Medtem v večji skledi zmešamo na polovico narezan paradižnik in rukolo. Dodamo olivno olje in limonin sok. Začinimo po okusu. Nežno premešamo, nato pa rukolo in paradižnik razporedimo na servirni krožnik. Nanjo položimo na tanko narezan steak in dodamo ostružke parmezana, nasekljane suhe paradižnike in pražene pinjole. Odličen dodatek je tudi par žličk pesta.