V tej objavi Vas povabim na Japonsko. 🙂 Hkrati vas bom popeljala malce v poletne mesece, ko si vsak izmed nas rad privošči kaj morskega.

Povabim vas na kozice v tempuri ter na avokadovi odeji. Njam, njam. 🙂

Tempura je japonsko cvrtje, cvrtje na drugačen in bolj zdrav način. Hrana ostane znotraj sočna, na zunaj naše brbončice preseneti hrustljava tempurina skorjica. Vsekakor jed, ki jo priporočam, odlična predjed.

Sestavine:

paket zamrznjenih kozic (lahko uporabite tudi sveže)

1 avokado

1 limeta

1 svež čili

sojina omaka

mešanica za tempuro

Mešanico za pripravo tempure sem kupila v Hoferju (dobite jo v takšni malo večji modri škatli). Priprava je bila seveda izredno preprosta, saj je bilo potrebno mešanico za tempuro zmešati z vodo, da dobite kremasto zmes in kozice povaljati v tej masi.

Tempuro lahko priprave tudi sami, saj gre za mešanico moke ter vode (razmerje 1:2).

Na štedilniku medtem segrejemo olje za cvrtje. Kozice cvremo med 2-5 minutami, ko repki spremenijo barvo so nared. 🙂

Kozice polagamo na brisačke, da vpijejo vso odvečno maščobo.

Avokado prerežemo ter ga izdolbemo. S pomočjo vilice ga speštamo, malce solimo, popramo ter pokapamo z limono.

Limeto prerežemo na četrtine.

Kako se lotimo serviranja? Pečene kozice položimo okrog avokada, zraven se odlično prileže limeta in sojina omaka.

Kozico pomočimo ali v avokado ali v sojino omako. Meni sta oba načina naravnost odlična. 🙂

Slike povedo več kot tisoč besed. 🙂

Lep morski pozdrav, KK