Veliko ljudi je ne mara, jaz jo naravnost obožujem. 🙂 A že veste o čem je govora? Ja, o naši ljubljeni kranjski klobasi. No, o pravi kranjski klobasi, ne njenih ponaredkih.

Najboljša je s svežo belo žemljo in gorčico. Vendar to še zdaleč ni edini način uporabe.

Sestavine za odlično in hitro mineštro s kranjsko klobaso:

  • 500g mešane zamrznjene zelenjave
  • kranjska klobasa
  • 1,5 litra jušne zelenjavne osnove
  • manjša čebula
  • strok česna
  • olivno olje
  • sol, poper
  • lovorov list
  • čilijevi kosmiči

 

Postopek priprave:

V receptu je uporabljena zamrznjena mešana zelenjava (korenček, grah, krompir…). Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V kozici segrejemo par žlic olivnega olja, na katerem prepražimo narezano čebulo in česen. Nato dodamo zamrznjeno zelenjavo in kuhamo ob nenehnem mešanju dobrih pet minut. Zelenjavo prelijemo z zelenjavno jušno osnovo, začinimo s soljo, poprom in ščepcom čilijevih kosmičev in lovorovim listom (po želji). Na zmerni temperaturi kuhamo dobrih 30 minut.

V juho dodamo kranjsko klobaso in počakamo dobrih 10 minut, da se skuha v juhi. Tako bo v juhi ostal ves okus, ki ga klobasa odda med kuhanjem. Pred serviranjem iz juhe vzamemo klobaso in jo narežemo na rezine.

Postrežemo s kosom kruha.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close