Veliko ljudi je ne mara, jaz jo naravnost obožujem. 🙂 A že veste o čem je govora? Ja, o naši ljubljeni kranjski klobasi. No, o pravi kranjski klobasi, ne njenih ponaredkih.
Najboljša je s svežo belo žemljo in gorčico. Vendar to še zdaleč ni edini način uporabe.
Sestavine za odlično in hitro mineštro s kranjsko klobaso:
- 500g mešane zamrznjene zelenjave
- kranjska klobasa
- 1,5 litra jušne zelenjavne osnove
- manjša čebula
- strok česna
- olivno olje
- sol, poper
- lovorov list
- čilijevi kosmiči
Postopek priprave:
V receptu je uporabljena zamrznjena mešana zelenjava (korenček, grah, krompir…). Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V kozici segrejemo par žlic olivnega olja, na katerem prepražimo narezano čebulo in česen. Nato dodamo zamrznjeno zelenjavo in kuhamo ob nenehnem mešanju dobrih pet minut. Zelenjavo prelijemo z zelenjavno jušno osnovo, začinimo s soljo, poprom in ščepcom čilijevih kosmičev in lovorovim listom (po želji). Na zmerni temperaturi kuhamo dobrih 30 minut.
V juho dodamo kranjsko klobaso in počakamo dobrih 10 minut, da se skuha v juhi. Tako bo v juhi ostal ves okus, ki ga klobasa odda med kuhanjem. Pred serviranjem iz juhe vzamemo klobaso in jo narežemo na rezine.
Postrežemo s kosom kruha.