Čar food bloganja je definitivno trenutek, ko je izdelek ovekovečen s fotografijo.

In potem? Navali narode. 🙂 Pri poskušanju te sladice nama ni uspelo niti zapustiti kraja zločina (beri:kuhinje). Na brownije sva navalila kot kokoške na koruzo. Izgledalo je noro dobro, ampak ko sva poskusila kombinacijo pečenega brownija v pomaranči so še najine riti začele ploskati. 🙂

Sestavine:

115g masla

250g temne čokolade

žlička vanilijeve esence

150g navadnega sladkorja

50g rjavega sladkorja

2 jajci

125g moke

ščepec soli

1/2 žličke pecilnega praška

3 žlice kakava

Pomaranče izdolbemo s pomočjo žlice. Iz mesa pomaranč iztisnite čim več soka in si pripravite odličen osvežilen pomarančni sok.

Omenjena količina mase za brownije zadostuje za 8 pomaranč normalne velikosti. Lahko seveda spečete polovico brownijev v pomarančah ter polovico v pekaču. Čeprav so pečeni v pomarančah za prste oblizniti, tako da ne predlagam peke v pekaču. 8 spet ni tako zelo veliko. 🙂

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Čokolado ter maslo stopimo nad vodno kopeljo. Ko bosta čokolada in maslo stopljena, počakajte par minut, da se masa malce ohladi.

Ohlajeni čokoladi primešamo oba sladkorja (beli+rjavi) ter vanilijevo esenco. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes.

Nato dodamo jajca, enega po enega.

V drugi posodi zmešamo suhe sestavine, moko, sol in pecilni prašek.  Postopoma jih primešamo čokoladi.

Zadnji korak je, da zmesi dodamo tri žlice kakava. Izdolbene pomaranče napolnimo z maso, vendar nikakor ne do vrha. Ne pozabite, da bodo zaradi pecilnega praška še narastli.

Pomaranče položimo na pekač obložen s peki papirjem ter pečemo dobrih 40 minutam. Po štiridesetih munitah sem opravila preiskus z zobotrebcem, da se prepričam ali smo že na konju.

Nikakor ne pozabite, da morajo pečeni browniji imeti tudi, ko so pečeni malce “žmohtno” teksturo.

Pred postrežbo na vrh pomaranče položimo kepico vanilijevega sladoleda. Browniji so prečudovito prevzeli okus pomaranč. Občutka, ko iz pomaranče zajameš žlico brownija sploh ne znam opisati. Vem samo, da bom tole pripravila še milijonkrat. 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close