Že par let sem se spogledovala s pripravo sladic iz buč. Nekoliko me je odvrnilo dejstvo, da je pred pripravo potrebno narediti bučni pire (na trgovinskih policah ga še nisem zasledila), za kar porabimo kar nekaj časa in kaj če nam na koncu sladica ne bo niti okusna. Ko smo se v službi dogovorili za jesenski ‘brunch’, je to bila idealna priložnost za test sladice iz buče na širši publiki. In kot prve sladice sem se lotila pečenega bučnega cheesecaka.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Pečen bučni cheesecake je sestavljen iz hrustljave piškotne podlage in kreme iz maskarpone sira, kisle smetane ter bučnega pireja. Za pripravo bučnega pireja, uporabimo masleno, muškatno ali Hokaido bučo. Sama sem uporabila muškatno bučo.

Pečen bučni cheesecake

Čas priprave 45 minut
čas kuhanja 1 ura
celotni čas priprave 1 ura 45 minut
Št. obrokov 10
Torta brez peke z okusom buč.

Oprema

  • pekač premera Ø22cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla

Sestavine za kremo

  • 500 g maskarpone sira
  • 2 x 180g kisle smetane (2 lončka)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 x vanilijev sladkor
  • 3 x jajca
  • 1 žlica moke
  • 250 g bučnega pireja

Navodila 

Priprava piškotnega dna

  • Pečico segrejemo na 180°C. 
  • Maslo stopimo, piškote zdrobimo. Ko se piškoti spremenijo v drobtine, jim primešamo maslo.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pekač postavimo v segreto pečico za deset minut.
  • Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in postavimo na rešetko.

Priprava kreme

  • Maskarpone, kislo smetano, vanilijev in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
  • Nato dodajamo jajca, eno po eno.
  • Primešamo še žlico moke.
  • Ko se sestavine spojijo, dodamo še bučni pire.

Sestavljanje in peka

  • Pečico segrejemo na 160°C. 
  • Zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo s pomočjo lopatice enakomerno razporedimo in pogladimo. 
  • Pekač položimo v segreto pečico in pečemo 50-60 minut.
  • Ko je pečen, pečico ugasnemo in pustimo v pečici pri priprtih vratcih dobrih 30 minut.
  • Vzamemo ga iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladi. Ohlajenega shranimo čez noč v hladilnik.
  • Cheesecake pazljivo odstranimo iz modela in ga prestavimo na servirni krožnik. Pred postrežbo okrasimo s stepeno sladko smetano.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close