Izrazito sem se razveselila novice, da se je izdelkom Ane Roš pridružil nov junak in sicer gre za natrgano svinjino. Priznam, da natrgano svinjino pripravim tudi sama, ampak je priprava precej dolgotrajna, če želimo da je meso mehko in aromatično. Sedaj imamo priložnost, da enostavno stopimo do Tuš prodajalne ali jo naročimo preko spleta v njihovi spletni trgovini Hitri Nakup.

Uporaba natrgane svinjine je raznolika, najbolj poznan nam je v hamburger, ampak jo lahko dodamo tudi v solato, z njo napolnimo tortilje, dodamo v sendviče ali testenine. Nešteto možnosti.

Sama sem iz nje pripravila Buddha skledo, ki jo lahko pojemo za kosilo ali večerjo ali jo odnesemo v službo za malico.

Buddha skleda je načeloma vegetarijanski obrok, ampak ga lahko pripravimo tudi z mesom. Postrežemo jo v eni posodi in je sestavljena iz majhnih porcij različnih hladnih živil.  Navadno je sestavljena iz riža, kvinoje in zelenjave. V moji Buddha skledi se je skrival rjavi fižol, sir, avokado, paradižnik s čebulo in natrgano svinjino z aromatično omako po recepturi Ane Roš.

Sestavine za mojo buddha skledo:

  • natrgana svinjina Ane Roš
  • omaka za nacefrano svinjino Ane Roš
  • rjavi fižol
  • kuhan basmati riž
  • nariban sir
  • avokado
  • paradižnik z rdečo čebulo in peteršiljem ter sokom limete

Priprava:

Priprava sklede je zelo hitra, saj so vse sestavine, ki jih bomo dodali bolj kot ne že pripravljene. Potrebno je le pogreti svinjino in narezati paradižnik ter pripraviti iz njega hitro solato.

Natrgano svinjino na ponvi na hitro pogrejemo skupaj z omako. Omaka je zaradi začimb zelo aromatična, zato predlagam da jo dodajamo postopoma. Paradižnik narežemo na manjše kose in mu primešamo nasekljano rdečo čebulo začinjejo s sokom limete in ščepcem soli. V skledo, v kateri bomo servirali zložimo polovico narezanega avoka, nariban sir, kuhan basmati riž in paradižnik. V kolikor smo ljubitelji pekočega lahko preko svinjine nabrizgamo čilijevo omako.