Najraje ustvarjam sladice iz citrusov, med najljubšimi sta definitivno limona in limeta. Predlogov za sladice z okusom limone najdete na mojem blogu kar precej in verjamem, da jih bo nastalo še več. Tokrat z vami delim recept za cheesecake, torto brez peke z limonino kremo.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Limonin cheesecake je sestavljen iz hrustljave piškotne podlage, osvežilne maskarpone kreme in preliva iz limonine kreme. Recept za limonino kremo najdete TUKAJ. Priprava ni zahtevna, zanjo potrebujemo le par sestavin. Bodite le pozorni, da jo ves čas mešate, da se ne prime za dno kozice. Do enega tedna jo lahko hranimo v hladilniku v kozarčku in je uporabna na tisoč in en način.

Na blogu prav tako najdete RECEPT za torta z limonino kremo, torta za vse ljubitelje osvežilnih in poletnih okusov.

Cheesecake z limonino kremo

Čas priprave 45 minut
čas hlajenja (minimalno) 4 ur 30 minut
celotni čas priprave 5 ur 15 minut
Št. obrokov 10
Torta brez peke z limonino kremo

Oprema

  • pekač premera Ø22cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla
  • 1 x limonin sladkor ((opcijsko))

Sestavine za kremo

  • 500 g maskarpone sira
  • 180 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 ml sladke smetane
  • 6 x lističev želatine
  • limonina krema

Navodila 

Priprava piškotnega dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
  • Medtem piškote zdrobimo. Ko se bodo piškoti spremenili v drobtine, jim primešamo maslo in limonin sladkor (po želji).
  • Dno pekača premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote in jih s prsti pritisnemo ob dno dno pekača.
  • Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave nadeva.

Priprava kreme in sestavljanje

  • Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
  • Maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom.
  • Želatino ožamemo in jo raztopimo v mikrovalovni pečici ali na štedilniku. 
  • V stopljeno želatino dodamo žlico maskarpone kreme in dobro zmešamo. S tem izenačimo temperaturo želatine s kremo in tako se nam ne bo zgodilo, da bi v naši kremi bile sledi želatine.
  • Želatino vmešamo v maskarpone kremo z lopatico ali elekričnim mešalnikom (je hitreje).
  • Sladko smetano stepemo do čvrstega in jo nato primešamo ostali kremi.
  • Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).
  • Pred serviranjem preko maskarpone kreme namažemo limonino kremo.
  • Nežno odstranimo tortni obod in cheesecake preložimo na servirni krožnik. Po želji okrasimo s sladko smetano.

Opombe

V kolikor želimo višji cheesecake priporočam, da tortico naredimo v pekaču premera 20cm, če želimo nižjega uporabimo 23cm, v katerem je narejena tudi tortica na sliki.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close